Ελλαδα

Κρήτη - Επίθεση με υγρό: «Η 38χρονη έχει γελοιοποιήσει την αστυνομία» λέει ο Κούγιας

Η απάντηση Θεοδωρικάκου στον συνήγορο του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη
Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη - Ο 36χρονος και η 38χρονη που αναζητείται από τις αρχές © cretapost.gr

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος του 36χρονου - Οι δηλώσεις για την 38χρονη και η θέση του ΥΠΡΟΠΟ 

Δεν έχει βρεθεί ακόμη ενώπιον των αρχών η 38χρονη γυναίκα που φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύντροφό της στην Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10). Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος. Σε δηλώσεις του σήμερα στο Mega, υποστήριξε ότι «η 38χρονη έχει γελοιοποιήσει την αστυνομίας Κρήτης». 

«Η οικογένεια (σ.σ. του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

«Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας. Μία γυναίκα που έχει το θάρρος; την προσωπικότητα; το θράσος; να βγαίνει στην τηλεόραση και να γελοιοποιεί την αστυνομία της Κρήτης, να μην μπορούν να τη συλλάβουν και να μη φοβάται τίποτα, να ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται για να έχει υπερασπιστική άμυνα, καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται πιστευτή».

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε πως ο 36χρονος δεν είναι καλά στην υγεία του, καθώς κινδυνεύσει να χάσει το μάτι του και θα παραμείνει παραμορφωμένος στο πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Θεοδωρικάκος για δηλώσεις Κούγια: «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της»

Για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο ρωτήθηκε στο Mega o Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θέλησε να σχολιάσει όσα υποστήριξε ο συνήγορος του θύματος για τη στάση της Αστυνομίας στην Κρήτη. «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μπω σε μία συζήτηση περιπτωσιολογίας, ούτε σχολιασμού της επικαιρότητας. Δεν θα πούμε περισσότερα πράγματα, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, και την κάνουν με επαγγελματισμό. Δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις δικηγόρων και συνηγόρων, δεν μπαίνω σε ειδικές περιπτώσεις, έχω την πολιτική εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας και χαράσσουμε τη συνολική γραμμή και στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Κρήτη - Επίθεση με καυστικό υγρό: Το σχόλιο της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 36χρονου στο Ηράκλειο, ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, που έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσα από τη δική της φρικτή επίθεση.

«Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, που ακούω ότι ξανά και ξανά έχει συμβεί, για μένα είναι το ίδιο σοκαριστικό. Με πιάνει η ίδια ταχυκαρδία και επειδή ξέρω και γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο που βιώνει το θύμα, πάντα αυτό με αναστατώνει και με συνθλίβει πραγματικά. Αυτή είναι η λέξη» είπε η ίδια.

Κρήτη - Επίθεση με καυστικό υγρό: Τι υποστηρίζει η 38χρονη - Δεν έχει συλληφθεί

Την ίδια ώρα που το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η 38χρονη μίλησε στον Alpha λέγοντας πως όντως έριξε το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό στον 36χρονο επειδή «θόλωσε» μετά από μία ακόμα άσχημη συμπεριφορά του εναντίον της. «Εκείνο το βράδυ με απειλούσε πως αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα θα βάλει να με σκοτώσουν», είπε μιλώντας στον Alpha τονίζοντας πως μετά τις απειλές αλλά και την επίθεση σε βάρος της έβγαλε το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό – που είχε στην κατοχή της για άμυνα, όπως υποστήριξε – και του το έριξε.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η 38χρονη ανέφερε πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης τόσο από τον ίδιον όσο και από τον αδελφό του θύματος ενώ έχει καταθέσει στο παρελθόν και μήνυση στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία. Τέλος, η 38χρονη ανέφερε πως «ο άνθρωπος αυτός μου πήρε τα πάντα και διαρκώς φοβάμαι».

Άφαντη η 38χρονη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ