Ελλαδα

Κρήτη: «Η 38χρονη έριξε το οξύ στον 36χρονο όταν εκείνος κοιμόταν», υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Όσα φέρεται να έγιναν στο ξενοδοχείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 38χρονος και η 36χρονη
Η 38χρονη έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύντροφό της © flashnews.gr

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Τα νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης της 38χρονης - Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Ο συνήγορος του θύματος της επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη υποστηρίζει ότι «η 38χρονη χρησιμοποίησε το οξύ ενώ ο 36χρονος κοιμόταν». 

«Δεν γνωρίζω την προσωπικότητα της κατηγορουμένης αλλά όταν κάποιος παραγγέλνει οξύ για να το χρησιμοποιήσει κάτι λέει αυτό» είπε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε ότι «εάν είχε πέσει λίγο παρακάτω το οξύ και έφτανε στην καρωτίδα θα είχε πεθάνει. Αν κερδίσει κάτι θα είναι μέρος της όρασεώς του».

Ο συνήγορος του 36χρονου επανέλαβε τη θέση περί προμελετημένης κίνησης από την πλευρά της 38χρονης, λέγοντας ότι «αγόρασε το οξύ στις 19 Οκτωβρίου, το παρέλαβε στις 21 Οκτωβρίου και το χρησιμοποίησε μια ημέρα αργότερα, στις 22 του μήνα».

Ηράκλειο – καυστικό υγρό: Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν λέει η 38χρονη

Νέες δηλώσεις Λύτρα για 38χρονη στην Κρήτη: «Είχε το καυστικό υγρό γενικά για άμυνα»

Την υπερασπιστική γραμμή που θα αναπτύξει στην απολογία της η 38χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά του πρώην συζύγου της στην Κρήτη, ανέπτυξε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας. Αρχικά ο δικηγόρος της 38χρονης, μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε τι υποστηρίζει η πελάτης του ότι συνέβη το επίμαχο βράδυ. «Εκείνο το βράδυ είχε συνάντηση με τον σύζυγό της σε ένα ξενοδοχείο. Αυτός κάποια στιγμή έφυγε, παρέμεινε η συγκεκριμένη μόνη της και όταν επέστρεψε στις 4 το βράδυ τσακώθηκαν, τη χτύπησε και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά για δεύτερη φορά και του έριξε το υγρό», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού πρόσθεσε ότι το υγρό που έριξε η 38χρονη «δεν είναι βιτριόλι αλλά καθαριστικό με οξύ», ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι το ζευγάρι είχε καλές σχέσεις αλλά η πελάτης του δεν είχε καλές σχέσεις με τη νοικογένειά της και ο 36χρονος προσπαθούσε να κρύψει ότι είχε σχέση μαζί της. Παράλληλα ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι η 38χρονη είχε το καυστικό υγρό «γενικά για άμυνα».

«Ήταν σε άμυνα, είναι δεδομένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κακοποιηθεί, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, στο παρελθόν έχει υποβάλλει μήνυση στην οικογένεια του συζύγου της. Μέχρι και τον γάμο που έκαναν μέσα στη φυλακή, γιατί αυτός ήταν κρατούμενος στις φυλακές, αυτός έγινε για να εξυπηρετηθεί ο ίδιος για συγκεκριμένους λόγους» είπε ακόμα ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης. Διευκρίνισε, επίσης, ότι την επιμέλεια των παιδιών που είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο η 38χρονη την έχασε «διότι παντρεύτηκε τον 36χρονο. Ο πρώην σύζυγός της προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μου με τον νέο σύντροφο της μητέρας τους».

Ο Απόστολος Λύτρας τόνισε, τέλος, ότι η 38χρονη φοβάται μήπως η οικογένεια του 36χρονου προβεί σε αντίποινα.

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη - Τι συνέβη στο ξενοδοχείο

Πώς βρέθηκαν όμως οι δύο σύζυγοι -που βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα σε διάσταση- να κλείνουν ραντεβού σε ξενοδοχείο; Σύμφωνα με τον ALPHA, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε η 38χρονη. Oι δυο τους είχαν κανονίσει να βρεθούν στο ξενοδοχείο, με τον 36χρονο να φτάνει στο σημείο στις 22:50 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου. Εκεί το εν διαστάσει ζευγάρι συνευρέθηκε ερωτικά και περίπου στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10), ο 36χρονος έφυγε από το δωμάτιο και πήγε σε ένα μπαρ. Αργότερα, όταν ο άνδρας επέστρεψε και πάλι στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 4:45 τα ξημερώματα βγήκε ουρλιάζοντας από το δωμάτιο, αμέσως μόλις δέχθηκε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, εκείνος είχε επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, ενώ εκείνη δεν ήθελε, αφήνωντας αιχμές ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, τη χτύπησε, την απείλησε και εκείνη έβγαλε το οξύ που είχε στην τσάντα της και του το έριξε για να γλιτώσει. Η 38χρονη είχε στείλει την παραγγελία που έκανε προκειμένου να αποδείξει ότι το οξύ είναι νόμιμο, καθώς το παρήγγειλε από το διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ALPΗA, στην παραγγελία φαίνεται ότι το μήνυμα από την ταχυδρομική για την παραλαβή, έχει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν από το ραντεβού της με τον 36χρονο, με τον συνήγορο της κατηγορούμενης, κ. Δρακωνάκη να προσθέτει ότι «αν το είχε σχεδιάσει, θα το είχε προμηθευτεί μέρες πριν, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της με ηρεμία».


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ