Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Οδηγός διασώθηκε με τη δαγκάνα μπουλντόζας (βίντεο)

Ποτάμια οι δρόμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση με μπουλντόζα στην  Κρήτη
Διάσωση με μπουλντόζα στην Κρήτη © neakriti.gr

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες από τη φονική βροχόπτωση - Η κατάσταση σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Η κακοκαιρία σφυροκοπά την Κρήτη. Στην Αγία Πελαγία ένα άτομο έχασε τη ζωή του, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν στη θάλασσα οχήματα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Στη μάχη της διάσωσης έχουν ριχτεί και μπουλντόζες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις συνδράμουν στην απομάκρυνση οδηγών από τους χειμάρρους. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του neakriti.gr, οι οδηγοί των βαρεών οχημάτων απεγκλωβίζουν πολίτες στον Καρτερό. Δικυκλιστής που κινδύνευσε από τα ορμητικά νερά να μεταφέρεται πάνω στη δαγκάνα μια μπουλντόζας.

Πλημμύρες στον Καρτερό

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Προβλήματα στον Σταυρό Ακρωτηρίου - Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o Σταυρός Ακρωτηρίου αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες στα Χανιά. Πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία στον Σταυρό και περισσότερο στην περιοχή που βρίσκεται μια παιδική κατασκήνωση. Πολλοί κάτοικοι του Σταυρού έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν.

Πυροσβέστες από το πρωί προσπαθούν μέσω αντλήσεων να μειώσουν το ύψος του νερού από τους δρόμους που στην κυριολεξία μοιάζουν με ποτάμι.

Πλημμύρες και ζημιές στον Σταυρό στα Χανιά

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Έκλεισε το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από τη φονική κακοκαιρία.  Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια». Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ