Ελλαδα

Εννιά χρόνια φυλάκιση σε 30χρονο για 18 επιθέσεις και απόπειρες βιασμού γυναικών στα Ιωάννινα

Το πρώτο δικαστήριο και οι νέες καταγγελίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου
Το δικαστήριο έκρινε τον 30χρονο ένοχο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ιωάννινα: Απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών από 30χρονο- Οι καταγγελίες στην Αστυνομία και η εκ νέου σύλληψη του 

Ένας 30χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών από το Εφετείο Ιωαννίνων για επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών που τέλεσε τον Οκτώβριο του 2017. 

Ο 25χρονος -τότε- δράστης έκανε τις επιθέσεις κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Εντόπιζε τα νεαρά κορίτσια που κυκλοφορούσαν μόνα τους, τα ακολουθούσε πεζός, τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και επιχειρούσε πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώτο δικαστήριο είχε γίνει το 2020 στην Πρέβεζα όπου του είχε επιβάλλει ποινή πέντε ετών και με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος. Η αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων, αξιοποιώντας στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις εξιχνίασαν άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά τη σύλληψη του δράστη στην αστυνομία είχαν προσφύγει και άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18. Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ