- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου


Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα στην δικαστική αίθουσα.
Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθεται ο ναζιστικός χαιρετισμός του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε να ερευνηθεί η ενέργεια του δικηγόρου, εκ των δύο που εκπροσωπούν τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, υπό το πρίσμα που ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.
Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου, όπου η μητέρα του Παύλου Φύσσα εξεταζόταν από την υπεράσπιση κατηγορουμένων, χαιρέτισε ναζιστικά σε μία αντιπάραθεση που είχε με την μητέρα του μουσικού, η οποία του είπε πως αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.
Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η κ. Καραμανώλη θα καλέσει σε κατάθεση δικηγόρους που ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, όταν έγινε η κίνηση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και την έναρξη πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον ΔΣΑ.
Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του πατέρα του, ο κ. Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί... Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Πάνω 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα
Από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
Με αφορμή τη νέα πενταμερή διάσκεψη που ορίστηκε για τη Δευτέρα και Τρίτη
Στην περιοχή Κοιλιωμένος το επίκεντρο - Εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί
Η κοινότητα της «Εστίας Άγιος Νικόλαος» προωθεί εδώ και δεκαετίες την αρμονική συμβίωση και ενθάρρυνση των ατόμων με αναπηρία
Επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία - Ένας αστυνομικός τραυματίας
Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής
Πόσα χρόνια περισσότερο ζουν οι γυναίκες σύμφωνα με την Eurostat
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.