Ελλαδα

Όταν ο 40χρονος που σκοτώθηκε στα μεταλλεία μιλούσε για τους κινδύνους του επαγγέλματος

Δείτε τα βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο 40χρονος που σκοτώθηκε στα μεταλλεία μιλούσε για τους κινδύνους του επαγγέλματος
Ο 40χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης © YouTube

Άμφισσα: Όταν ο μηχανικός που σκοτώθηκε στο ορυχείο μιλούσε για τους κινδύνους του επαγγέλματος.

Πατέρας ενός κοριτσιού, μόλις ενός έτους, είναι ο άτυχος 40χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης, που βρήκε φρικτό θάνατο από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-'Αμφισσας.

Ο 40χρονος που πρόσφατα είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα μωράκι, είχε μιλήσει στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας, όπου ανέλυε τους κινδύνους στις υπόγειες στοές και τον τρόπο εξόρυξης του βωξίτη.

Ο άτυχος μεταλλειολόγος- μηχανικός που βρήκε τραγικό θάνατο στη στοά των μεταλλείων

Επίσης, ο 40χρονος μηχανικός, σε πρόσκληση που του είχε αποστείλει το Πολυτεχνείο Κρήτης, είχε μιλήσει σε βίντεο και στις 16/6, όπου εκεί μεταξύ άλλων ανέλυσε τη φοιτητική του σταδιοδρομία, καθώς και τους λόγους που αγάπησε το συγκεκριμένο επάγγελμα, δίνοντας συμβουλές στους φοιτητές να αγαπήσουν το αντικείμενο και να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνει το Πολυτεχνείο.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2001 και τις ολοκλήρωσα το 2007 στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός δεν γνώριζα τι θα πει να είσαι μηχανικός ανοιχτών πόρων δεν είχα κάποιο σχετικό ερέθισμα από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά τόσο το ζεστό κλίμα που υπάρχει στην Ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και οι γνώσεις που σου προσφέρει το ίδρυμα με έκανε να το αγαπήσω. Το Πολυτεχνείο προσφέρει γνώσεις τόσο σφαιρικές όσο και αρκετά εξιδεικευμένες ανάλογα με τον κύκλο σπουδών που θα διαλέξει κάθε φοιτητής. Τα θεωρητικά μαθήματα, οι πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και η τύχη που είχαν να συμμετάσχω σε κάποια ερευνητικά προγράμματα με έκαναν να αγαπήσω το αντικείμενο. Έτσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου ξεκίνησαν την καριέρα μου σαν μηχανικός σε οδικά τούνελ στο πέταλο του Μαλιακού συγκεκριμένα στην κατασκευή έξω ειδικών γαλαριών για το οδικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σαφώς σαν βοηθός στην αρχή. Έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου σαν υπεύθυνος μηχανικός πια συνέχισα την καριέρα μου στα λατομεία στην ίδια περιοχή.

»Τα τελευταία 11χρονια ασχολούμαι με την εκμετάλλευση βωξίτη στην περιοχή Φθιώτιδα και Φωκίδα αποκλειστικά υπόγεια εκμετάλλευση, υπόγειες στοές. Παράλληλα με αυτό είμαι και υπεύθυνος μηχανικός διάτρησης ανατίναξης ώστε να γίνει η συγκεκριμένη παραγωγή βωξίτη. Από όλο αυτό τι θα ήθελα να μείνει; Αγαπήστε το αντικείμενο, αδράξτε την ευκαιρία που σας δίνει το Πολυτεχνείο και μέρα με την μέρα θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο δημιουργικοί άνθρωποι».

Κωνσταντίνος Αργύρης, Απόφοιτος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ