- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 50χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 23 μαχαιριές
Η κατάθεση του γιου τους - Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής
Γυναικοκτονία στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης: Ισόβια στον 50χρονο που σκότωσε την σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους με 23 μαχαιριές.
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 50χρονος, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο σκότωσε με κυνηγετικό μαχαίρι τη 48χρονη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας το στυγερό του έγκλημα.
Το Δικαστήριο, ομόφωνα, τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι προέβη στην πράξη του επειδή «η γυναίκα του τον απατούσε».
Γυναικοκτονία στη Πολίχνη - Τι κατέθεσε ο γιος και ο αστυνομικός
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο γιος της 48χρονης γυναίκας, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Μιλώντας για τον πατέρα του, περιέγραψε έναν άνθρωπο ιδιαίτερα βίαιο, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά πρόβλημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές.
Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και υπήρχαν καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού. Ο 50χρονος, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, χτυπούσε συχνά την μητέρα του αλλά και τον ίδιον, και τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο της νύχτας που ήθελε να περνάει πάντα το δικό του και έκανε δουλειές στο σκοτάδι.
«Η μαμά μου φοβόταν να χωρίσει. Της είχε πει ότι "αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα πάνω κακό στους δικούς σου ανθρώπους". Ο πατέρας μου ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ότι κι αν ήταν ο πατέρας μου, δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε έτσι», ανέφερε ο γιος του ζευγαριού. «Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από την Αρμενία, εκεί μεγάλωσε. Εκανε δουλειές της νύχτας, ήταν άνθρωπος που έκλεβε, έμπαινε σε φασαρίες, έχει κάνει φυλακή στην Αρμενία. Ζούσε τη νύχτα», είπε.
Μιλώντας με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη μητέρα του, ανέφερε ότι καθημερινά ξυπνούσε στις 7 το πρωί για να πάει στη δουλειά της και γυρνούσε στο σπίτι στις 5 το απόγευμα. «Μόλις έρχονταν σπίτι μαγειρεύε, καθάριζε και φρόντιζε να είναι όλα όπως πρέπει και τα οικονομικά του σπιτιού. Δεν την θυμάμαι ποτέ να πηγαίνει έστω μια βόλτα στο κέντρο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να έχουμε σχέσεις με άλλους ανθρώπους, ούτε με συγγενείς. Όταν ήταν να φιλοξενήσουμε την γιαγιά μου την έδιωξε. Ο αδελφός του είναι σαν αυτόν, μπορεί και χειρότερος. Ζει στην Αρμενία», κατέθεσε ο μάρτυρας.
Όπως είπε στη συνέχεια, δύο εβδομάδες πριν από την άγρια δολοφονία, είχε υπάρξει ένταση στο σπίτι ανάμεσα στο ζευγάρι και δεν ήταν η πρώτη φορά. Μιλώντας για την βία που τους ασκούσε ο πατέρας του, ο γιος είπε ότι σε ηλικία 15 ετών μπήκε μπροστά για να προστατεύσει την μητέρα του που δεχόταν χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές από τον 50χρονο. «Τότε με έπιασε από το λαιμό και με πέταξε με δύναμη στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα πόδια του κρεβατιού».
Σχετικά με την μοιραία ημέρα, ανέφερε ότι υπήρχε ευχάριστο κλίμα στο σπίτι και ότι ο 50χρονος του είχε δείξει το μαχαίρι, αλλά όχι απειλητικά. «Οι Αρμένιοι έχουν μαχαίρια και μου το έδειξε σαν κάτι παραδοσιακό», ανέφερε, τονίζοντας ότι πρόσεξε πως ήταν πολύ κοφτερό.
Ο γιος του ζευγαριού έμαθε ότι η μητέρα του έχει δολοφονηθεί όταν έφυγε από το σπίτι και πήγε στην εργασία του. Από τότε, όπως κατέθεσε, συνάντησε μία φορά τον πατέρα του και όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, του απάντησε "επειδή μου έβγαλε γλώσσα". Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ότι ο πατέρας του πίστευε πως η μητέρα του ήταν ιδιοκτησία του και ότι μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η μητέρα του ήταν νεκρή.
Η κατάθεση του αστυνομικού
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε και ο αστυνομικός που κλήθηκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού και εντόπισε άγρια δολοφονημένη την άτυχη γυναίκα.
Όπως είπε ο μάρτυρας, στις 21.30, ο 50χρονος αφού πήγε στο ΤΑ Αριστοτέλους και δήλωσε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα για να διαπιστώσουν πιο ήταν η κατάσταση. Μόλις ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, χτύπησαν το κουδούνι ωστόσο κάνεις δεν άνοιξε την πόρτα. Λόγω της έκτακτης κατάστασης και του κινδύνου για ανθρώπινη ζωή, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να μπουν στον εσωτερικό χώρο.
«Η γυναίκα εντοπίστηκε στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, καθιστή και μέσα σε μια λίμνη αίματος, χωρίς σφυγμό. Στο χώρο του σαλονιού, στον καναπέ, υπήρχε ένα μαχαίρι κυνηγιού, μέσα στη θήκη. Οι γείτονες που ρωτήσαμε μας είπαν ότι δεν άκουσαν κάποιον καβγά. Ο χώρος ήταν τακτοποιημένος και στα δωμάτια του διαμερίσματός υπήρχε φως», κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός
Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, ενώ φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της, καθώς εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα στα χέρια της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.