Ελλαδα

Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ

Τι ζητά η διοίκηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός του μετρό
© EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η ΣΤΑΣΥ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την απεργία στα ΜΜΜ. Ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

H ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που ανακοινώθηκε από τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λοιπόν, σημειώνει ότι «δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας» και πως λόγω της γνωστοποίησης της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης δεν κατέστη η εκδίκαση σήμερα και θα γίνει αύριο το πρωί.

Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Με βάση τις ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων, αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ δεν θα λειτουργήσει ούτε το τραμ και το μετρό (γραμμές 1, 2 και 3). Επίσης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 12:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ