Ελλαδα

Δεν εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο - Τι αναφέρουν πηγές των ελληνικών αρχών

Άκαρπες οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολία μελών της ΕΛ.ΑΣ. και της Frontex στον Έβρο
Περιπολία μελών της ΕΛ.ΑΣ. και της Frontex στον Έβρο (Φωτογραφία αρχείου) © Eurokinissi

Λήξη συναγερμού στον Έβρο - Κανένας μετανάστης δεν βρέθηκε σε νησίδα κοντά στο Σουφλί – Τι αναφέρουν οι ελληνικές αρχές.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Έβρο που πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση για την ύπαρξη μεταναστών σε νησίδα χωρίς να βρεθεί κανείς.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο η γνωστοποίηση για τη δήθεν ύπαρξη μεταναστών στη νησίδα έγινε από την Τουρκία μέσω του κέντρου καπιτάν Αντρέεβο. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για 400 μετανάστες σε συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε νησίδα εντός ελληνικών συνόρων.

Άμεσα στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, όπου όμως δεν εντόπισαν κανένα μετανάστη.

Λίγη ώρα αργότερα κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πιθανόν να πρόκειται για τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων».

Δήλωση για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης έρευνας και διάσωσης έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από την Κατερίνη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Υπήρξε τουρκική νόταμ στο Καπετάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ