- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυξημένα τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Ιός Δυτικού Νείλου: Τα συνολικά κρούσματα, τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας και οι θάνατοι ασθενών - Αύξηση στα περιστατικά
Αύξηση των περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφεται στην Ελλάδα. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 146 περιστατικά. Ο ΕΟΔΥ συστήνει σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.
Από τα 146 περιστατικά, τα 134 καταγράφονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα 9 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και 3 περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.
Ιός Δυτικού Νείλου: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και η σύσταση για μέτρα προφύλαξης
«Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ενημερώσεων, ο ΕΟΔΥ συστήνει εκ νέου να λαμβάνετε με ιδιαίτερη συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Την περίοδο 2022, έως τις 31/08/2022, έχουν διαγνωσθεί συνολικά 146 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό Δυτικού του Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 134 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εννέα (9) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τρία (3) περιστατικά είναι υπό διερεύνηση. Η τρέχουσα περίοδος 2022 χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του ιού, με καταγραφή αυξημένου αριθμού περιστατικών στις ανωτέρω περιοχές. Καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της εποχικής έξαρσης του ιού, κατά το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
» Ως εκ τούτου, συστήνεται η σχολαστική τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, στις ευρύτερες περιοχές όπου καταγράφονται περιστατικά κατά την τρέχουσα περίοδο, αλλά και σε όλη την επικράτεια (δεδομένης της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού):
- Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
- Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά.
- Ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από κουνούπια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.
» Όπως σε κάθε περίοδο μετάδοσης, ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας, διερευνά άμεσα τα περιστατικά και ενημερώνει τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης, σε τοπικό επίπεδο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.