Ελλαδα

Όθων Παπαδόπουλος για Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί σταμάτησα να την εκπροσωπώ

Οι αιχμές για την υπερασπιστική γραμμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος
Ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Όθων Παπαδόπουλος για Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακοίνωση του πρώην δικηγόρου της - Γιατί σταμάτησε να την εκπροσωπεί

Ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στον λόγο που σταμάτησε να εκπροσωπεί την 34χρονη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή της ότι ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπισή της

Σε ανακοίνωσή του, ο Όθων Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι «αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου

«Σας ανακοινώνω τη λύση της συνεργασίας μου με τη μέχρι πρότινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του.

» Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης.

» Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο.

25/8/2022

ΟΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος δικηγόρος της ο Αλέξης Κούγιας

Το πρωί της Τετάρτης μέσα από ανακοίνωσή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε γνωστό ότι ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπισή της. Μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (24/8) το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια έγινε αντιληπτή η γραμμή που αναμένεται να κρατήσει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι στα 50 χρόνια της καριέρας του «δεν συνάντησα ποτέ πάλι τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις» και πρόσθεσε ότι «κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας». Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κούγιας έκανε γνωστό ότι δεν θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ