Ελλαδα

Καιρός: Η πορεία της «ψυχρής λίμνης» προς τα νότια - Οι περιοχές με βροχές

Δείτε τους χάρτες του Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Πολίτες με ομπρέλες για την καλοκαιρινή βροχή
Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» στα νότια © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» και οι περιοχές με βροχές σήμερα, Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 - Η πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ

Η «ψυχρή λίμνη» κινείται προς τα νότια, φέρνοντας αστάθεια στον καιρό του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα, Κυριακή (14/8) η «ψυχρή λίμνη» θα βρεθεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα της χώρας μας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, εξαιτίας της θέσης της ψυχρής λίμνης, εκτός από τις ηπειρωτικές περιοχές, αναμένεται να προκαλέσει φαινόμενα και στις νησιωτικές περιοχές, όπου λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) κυρίως στο Κεντρικό Ιόνιο, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Καιρός - Ο χάρτης με την πορεία της Ψυχρής Λίμνης
Καιρός - Ο χάρτης με την πορεία της Ψυχρής Λίμνης © Meteo

Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, καθώς επίσης στην Εύβοια και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, έως το μεσημέρι στο Κεντρικό Ιόνιο και τις βραδινές κυρίως ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα βαθμιαία και από τα δυτικά θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.

Καιρός - Ο χάρτης με την πορεία της Ψυχρής Λίμνης
Καιρός - Ο χάρτης με την πορεία της Ψυχρής Λίμνης © Meteo

Σύμφωνα με το meteo, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ