Ελλαδα

Βιασμός 32χρονης στα Ανώγεια: Η καταγγελία της γυναίκας και όσα υποστήριξε ο 33χρονος

Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποίηση γυναίκας - Βιασμός
Κακοποίηση γυναίκας - Βιασμός © Pixabay / ninocare

Καταγγελία 32χρονης για τον βιασμό της από 33χρονο - Τι διαπίστωσαν οι γιατροί, όσα είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα - Η θέση του συλληφθέντος

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε για την Τετάρτη (10/8) ο 33χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού 32χρονης στα Ανώγεια. Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η 32χρονη αναμενόταν να μεταβεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, τελικά έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία και διαβιβάστηκε στο Ρέθυμνο, ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την πρώτη κατάθεση δεν ήταν σε θέση να περιγράψει ακριβώς τη ροή των γεγονότων και των όσων συνέβησαν από τη μεταφορά της από την ταβέρνα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης. Ωστόσο, όπως είπε, έχει εικόνες τις οποίες και περιγράφει αποσπασματικά. Ως προς τον 33χρονο, θυμάται την παρουσία του και συγκεκριμένες παραστάσεις ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τον αναγνωρίσει 100%, σε σχέση με το βιασμό λόγω της κατάστασης της, ούσα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι η ασφάλεια Ρεθύμνου οδηγήθηκε στη σύλληψη του 33χρονου, με τα εξής δεδομένα: πρώτον ότι είναι αυτός που τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας, δεύτερον ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με τη 32χρονη προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έγινε με τη δική της θέληση η ερωτική συνεύρεση, και τρίτον ιατροδικαστικά προκύπτουν ευρήματα που συνηγορούν υπέρ της κακοποίησης της 32χρονης και συγκεκριμένα αμυχές, εκδορές, μώλωπες αλλά και ρήξεις.

Σε δήλωση της, η συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη υποστήριξε: «Δεν πρόκειται για την πράξη του βιασμού όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κωδικά. Η ίδια η κοπέλα εξέφρασε την επιθυμία ερωτικής συνεύρεσης και ό'τι έγινε, έγινε με τηνσυναίνεση της». 

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, σύμφωνα με το rethnea.gr,  κατά τη μεταφορά του 33χρονου στην εισαγγελία, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, που ύψωσαν πανό το οποίο έλεγε: «Για τους βιασμούς φταίνε οι βιαστές – Καμία μόνη».

Βιασμός 32χρονης στα Ανώγεια: Το χρονικό της υπόθεσης

Η 32χρονη έφτασε τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα στην Κρήτη μαζί με τον σύντροφό της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, χθες από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν στα Ανώγεια προκειμένου να διασκεδάσουν. Τις απογευματινές ώρες προς βράδυ το ζευγάρι φέρεται να μετέβη σε ταβέρνα της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα στην παρέα τους φέρεται να προστέθηκαν και άλλα άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο 33χρονος.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξαφνικά η 32χρονη φέρεται να δήλωσε στην παρέα πως δεν αισθανόταν καλά. Τότε, σύμφωνα με τα όσα η ίδια φέρεται να κατήγγειλε, ο 33χρονος Ανωγειανός φέρεται να προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, μιας και ο σύντροφός της φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης και ανήμπορος να τη βοηθήσει.

Η γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν αρχικά πως δεν φορούσε εσώρουχο και πως έφερε ίχνη σεξουαλικής πράξης, ίσως και βιασμού. Άμεσα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι αρχές έχοντας στα χέρια τους την καταγγελία της γυναίκας αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος φέρεται στις πρώτες κουβέντες που ξεστόμισε στους αστυνομικούς να παραδέχτηκε την σεξουαλική πράξη, με την συναίνεση όμως, όπως φέρεται να είπε, της 32χρονης.

Με πληροφορίες από cretalive, rethnea και neakriti

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ