Ελλαδα

Οι κάτοικοι στην Πεντέλη μετρούν τις πληγές τους - Κάηκαν σπίτια - Η καταστροφή σε εικόνες

Η επόμενη ημέρα από τη μεγάλη πυρκαγιά που σάρωσε Ντράφι, Ανθούσα και Παλλήνη

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Πεντέλη μετά τη φωτιά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Πεντέλη μετά τη φωτιά © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η φωτιά στην Πεντέλη άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια. Η απόγνωση των κατοίκων που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται από την πυρκαγιά.

Στην Πεντέλη η φωτιά άφησε για μία ακόμη χρονιά καμένη γη πίσω της, με τους κατοίκους σε απόγνωση να μετρούν τις πληγές τους. Η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στο Νταού Πεντέλης πήρε γρήγορα διαστάσεις παρά την άμεση κινητοποίηση μεγάλης επίγειας πυροσβεστικής δύναμης, η οποία είχε τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Η φωτιά στην Πεντέλη ήταν ανεξέλεγκτη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πύρινο μέτωπο έφθασε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, περνώντας από το Ντράφι, την Παλαιά Πεντέλη, την Ανθούσα, τη Διώνη και το Δασαμάρι, φθάνοντας σε Παλλήνη και ανατολικό Γέρακα.

Σπίτια κάηκαν και περιουσίες χάθηκαν στις φλόγες. Πλέον η φωτιά στην Πεντέλη βρίσκεται σε ύφεση χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι κάτοικοι βίωσαν νύχτα τρόμου, καθώς η πύρινη λαίλαπα συνέχιζε το καταστροφικό της έργο, έχοντας τη συνδρομή των ισχυρών ανέμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης οι ριπές ανέμου στην Πεντέλη έφθασαν κατά τόπους τα 110 χλμ/ώρα.

Φωτιά στην Πεντέλη: Η επόμενη ημέρα σε εικόνες μετά τον πύρινο εφιάλτη

Σε πολλές περιπτώσεις η υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβέστες έσωσαν σπίτια από τις φλόγες, όπως και αρκετά ζώα συντροφιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας αποτυπώθηκε το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο πύρινος εφιάλτης, ο οποίος για ένα ακόμη καλοκαίρι εμφανίστηκε στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές που έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν από τη φωτιά. Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες από την επόμενη ημέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τις οποίες δημοσίευσε η EUROKINISSI:

fotia-penteli-74
fotia-penteli-15
fotia-penteli-68
fotia-penteli-14
fotia-penteli-65
fotia-penteli-64
fotia-penteli-22
fotia-penteli-71

pyrkagia-penteli-16
pyrkagia-penteli-15
pyrkagia-penteli-14
pyrkagia-penteli-13
pyrkagia-penteli-12
pyrkagia-penteli-11
penteli-fotia-57
penteli-fotia-56
penteli-fotia-55
penteli-fotia-54
penteli-fotia-53
penteli-fotia-52
penteli-fotia-51
fotia-penteli-54

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ