Ελλαδα

Δίκη ντράμερ: Κατέθεσε ο πατέρας της ανήλικης - «Το παιδί μου λέει την αλήθεια»

Τι ανέφερε στο δικαστήριο η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ntramer

Δίκη ντράμερ: Κατέθεσαν στο ΜΟΕ ο πατέρας της ανήλικης και η ψυχολόγος της αστυνομίας. Τι υποστήριξαν.

Την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι το παιδί τους λέει την αλήθεια σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκε στην πιο τρυφερή του ηλικία από μουσικό, πρώην μέλους δημοφιλούς συγκροτήματος, εξέφρασαν οι γονείς της ανήλικης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Την ίδια ακριβώς άποψη έχει σχηματίσει και η ψυχολόγος, αξιωματικός της Αστυνομίας, που κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το κορίτσι και να της εμπιστευτεί όσα είχε βιώσει.

Δίκη ντράμερ: «Το παιδί μου δεν είναι φαντασιόπληκτο»

Στην κατάθεση του ο πατέρας του κοριτσιού, που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο όταν ήταν έξι χρονών και για δύο χρόνια, τόνισε στο δικαστήριο ότι η κόρη του ούτε «φαντασιόπληκτη είναι», ούτε ψεύδεται για όσα κατήγγειλε.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, το παιδί ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται» είπε και συμπλήρωσε πως ακόμη και σήμερα, που η κόρη του είναι μαθήτρια Λυκείου, το παιδί ταράζεται και ταλαιπωρείται γιατί αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε να έχει αντιδράσει αλλιώς τότε. «Αισθάνομαι τύψεις γιατί δεν μπόρεσα νωρίτερα να αξιολογήσω την κατάσταση» είπε ο πατέρας της ανήλικης με σπασμένη την φωνή.

Η ψυχολόγος, αξιωματικός της Αστυνομίας που έκανε συνεδρίες με το παιδί, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι: «Η σταθερότητα, η συνέπεια, το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις, οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά».

Όπως ανέφερε η αξιωματικός, «το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά» επισημαίνοντας ότι τα παιδιά όταν ο δράστης είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένεια, όπως εν προκειμένω, δεν μπορούν να σκεφθούν αρνητικά για αυτόν και βρίσκονται σε «σοβαρή συναισθηματική σύγχυση και μπλοκάρισμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ