Ελλαδα

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση
Θάνατος 14χρονης στον Βόλο © gegonotanews.gr

Θάνατος 14χρονης Ελένης από τον Βόλο - Η ιατροδικαστική έκθεση: Δεν έφερε τραύματα ή μελανιές.

Στο φως έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της άτυχης 14χρονης Ελένης, στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Βόλο, πριν από περίπου έξι μήνες.

Ούτε εκδορές, ούτε χτυπήματα, ούτε εκχυμώσεις. Το μυστήριο -για τις αιτίες που οδήγησαν την 14χρονη Ελένη στο θάνατο, έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Βόλου και την μεταφορά της στο Ιπποκράτειο- δεν περιλαμβάνει πειστήρια κακοποίησης στο σώμα και το πρόσωπο.

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του gegonotanews.gr, η 14χρονη Ελένη σύμφωνα με την έκθεση δεν έφερε χτυπήματα, αλλά είχε μελανιάσει από την ανακοπή καρδιάς. Η επίσημη ιατρική έκθεση δεν αναφέρει πουθενά τραύματα, μελανιές, εκδορές, στο σώμα ή το πρόσωπό της.

Την Ελένη μετέφεραν με το αγροτικό τους αυτοκίνητο οι συγγενείς της στις 03.45 της 4ης Ιανουαρίου του 2022 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Δεν είχε σφυγμό και αναπνοή και ήταν μελανιασμένη. Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και το παιδί διασωληνώθηκε.

Στο ιστορικό που ελήφθη από συγγενικά πρόσωπα που την συνόδευαν, αναφέρεται πιθανή ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια πλυσίματος στο μπάνιο του σπιτιού. Οι συγγενείς άκουσαν ηχηρό θόρυβο από το μπάνιο και την βρήκαν αναίσθητη. Ανέφεραν στους γιατρούς ότι στην προσπάθειά τους να την σηκώσουν, τους χτύπησε το ρεύμα.

Το παιδί όταν πήγε στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την έκθεση διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθησε ένας τρίωρος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή, οπότε αποφασίστηκε και η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο. Την έκθεση έχει λάβει και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας καθώς έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ