- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος - Είχε καταγγελθεί για βιασμό
Δεκτή η εισήγηση της εισαγγελέως
Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Απαλλακτικό βούλευμα για τον 27χρονο - Η καταγγελία περί βιασμού σε ξενοδοχείο και η πρόταση της εισαγγελέως
Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στη Θεσσαλονίκη για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη». «Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.
Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση. Ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.