- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προπονητής ιστιοπλοΐας: Η εισαγγελέας άσκησε έφεση για την απαλλαγή από τον βιασμό
Ζητά να παραπεμφθεί σε νέα δίκη
Ο προπονητής ιστιοπλοΐας πρέπει να ξαναδικαστεί για βιασμό, σύμφωνα με την εισαγγελέα που άσκησε έφεση μετά την αθώωσή του στη δίκη.
Ο προπονητής ιστοπλοΐας κρίθηκε αθώος για τον βιασμό, με την εισαγγελέα να ασκεί έφεση και να ζητά να παραπεμφεί σε νέα δίκη. Ειδικότερα, στην έφεση της η εισαγγελέας επικαλείται μια απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, για να στοιχειοθετηθεί βιασμός δεν απαιτείται το θύμα να αντιστάθηκε ενεργά, αλλά αρκεί η πράξη να έγινε παρά την αντίθετη βούληση του, με την άσκηση σωματικής βίας που εξουδετέρωσε την αντίσταση του.
Υπενθυμίζεται ότι στον προπονητή ιστιοπλοΐας επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Γιατί η εισαγγελέας ζήτησε ο προπονητής ιστιοπλοΐας να δικαστεί ξανά για βιασμό
«Ενώ η παθουσα ήταν παιδί, την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε. Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε» αναφέρει η εισαγγελέας.
Και προσθέτει: «Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθουσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους. Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση. Χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της».
Ο προπονητής ιστιοπλοΐας αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση. Παράλληλα, απαλλάχθηκε ομόφωνα για τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο λόγω «απορρόφησης» από το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον 39χρονο, η μητέρα της καταγγέλλουσας αθλήτριας ξέσπασε σε κλάματα. Δίπλα στην αθλήτρια και τους γονείς της βρισκόταν και η Σοφία Μπεκατώρου.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει από την αρχή την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό
Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του προπονητή ιστιοπλοΐας για την αποπλάνηση λόγω «απορρόφησης» από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια -όπως και έγινε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.