- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ισόβια κάθειρξη για τους γονείς στη Θεσσαλονίκη που σκότωσαν 18χρονο σε συμπλοκή. Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Με τη διατήρηση της ποινής των ισόβιων δεσμών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους βασικούς κατηγορούμενους, έπεσε η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής ανάμεσα σε δύο οικογένειες ρομά, τον Μάιο του 2015, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έπεσε νεκρός -χτυπημένος από μαχαίρι- ο 18χρονος μικροπωλητής Ισαάκ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 50χρονος, σήμερα, πατέρας του.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε ένα ανδρόγυνο και τα δύο ενήλικα παιδιά τους, ενώ κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ήταν και ο 74χρονος παππούς τους που όμως απεβίωσε πέρυσι στις φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιων δεσμών.
Όπως αποφάσισε το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, οι γονείς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη (και επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις 11 έως 13 ετών, ο καθένας), χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Μεταξύ άλλων κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενα και τα δύο παιδιά τους, ένας 26χρονος και μία 30χρονη, που με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης 24 και 32 μηνών, αντίστοιχα (για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, οπλοχρησία). Σε αντίθεση με τους γονείς τους που επέστρεψαν στις φυλακές, για τα δύο παιδιά το Δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής τους.
Βεντέτα μετά τη φονική συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη
Η φονική συμπλοκή είχε δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα στον οικισμό Ρομά, με τους κατοίκους της να μιλούν τότε για «βεντέτα», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, τυλίχθηκαν στις φλόγες τα σπίτια των κατηγορουμένων και των συγγενών τους.
Οι δύο οικογένειες μικροπωλητών πουλούσαν την πραμάτεια τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από το φονικό υπήρχαν συχνά διενέξεις μεταξύ τους. Τα θύματα χτυπήθηκαν άγρια με μαχαίρια και ξύλα. Ο 18χρονος Ισαάκ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο πατέρας του νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.