Ελλαδα

Κακοκαιρία Genesis: Δρόμοι - ποτάμια στη Λάρισα και ζημιές σε καλλιέργειες

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα: Πλημμύρες από την ισχυρή βροχόπτωση
Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα: Πλημμύρες © larissanet.gr

Κακοκαιρία Genesis: Ισχυρή βροχόπτωση και πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια στη Λάρισα - Καταστροφές σε καλλιέργειες.

Η κακοκαιρία Genesis σαρώνει τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ελλάδας. Στη Λάρισα η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ σπίτια, χωράφια και δρόμοι πλημμύρισαν. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η ισχυρότατη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή της Νίκαιας, διήρκησε περίπου μία ώρα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα. Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, όπως και σε πάρκο στην είσοδο της Νίκαιας, εξαιτίας φερτών υλικών που έκλεισαν τις αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά να μην είναι εφικτό να απορροφηθούν.

Μεγάλοι όγκοι νερού έπεσαν και στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά από κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να πλημμυρίσουν. 

Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα: Πλημμύρες από την ισχυρή βροχόπτωση
Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα: Πλημμύρες © larissanet.gr

Κακοκαιρία Genesis: Φουσκωμένο ποτάμι στη Λάρισα

Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα: Πλημμυρισμένος δρόμος
Kακοκαιρία Genesis: Πλημμύρες © onlarissa.gr

Υπάρχουν ήδη αναφορές για δύο πλημμυρισμένα σπίτια. Υπ’ ατμόν είναι οι κάτοικοι φοβούμενοι για τις περιουσίες τους, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν και οι διερχόμενοι οδηγοί. Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στο χώρο όπου διεξάγονταν σήμερα η λαϊκή αγορά, με τους μικροπωλητές να αποχωρούν άρον – άρον.

Κακοκαιρία Genesis στη Λάρισα

Κακοκαιρία Genesis: Πολίτης στη Λάρισα με σκούπες ανά χείρας προσπαθεί να ανοίξει φρεάτιο

Στη Δήμητρα Αγιάς, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο.

Σε ποτάμι μετατράπηκαν δρόμοι στο χωριό Δήμητρα της Αγιάς

Η κακοκαιρία Genesis φέρνει βροχές και στην Αττική το Σάββατο 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί του Σαββάτου (11/06) στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, στο Ιόνιο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη καθώς η κακοκαιρία Genesis πλήττει ήδη αρκετές περιοχές.

Στη συνέχεια της μέρας φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πίνδο, όπου και υπάρχουν πιθανότητες χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 27, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 17 έως 29, στην Ήπειρο από 13 έως 27, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 16 έως 27, στα νησιά το Ιονίου από 19 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Με πληροφορίες από onlarissa.gr και larissanet.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ