Ελλαδα

Μήνυμα 112 για κακοκαιρία Genesis σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κοζάνη

Έντονα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνος για πλημμύρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες φέρνει η κακοκαιρία Genesis στην Ελλάδα
Πλημμύρες φέρνει η κακοκαιρία Genesis στην Ελλάδα © Pixabay

Η κακοκαιρία Genesis επηρεάζει τη Βόρεια Ελλάδα. Το μήνυμα 112 σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κοζάνη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες.

Η κακοκαίρια Genesis έχει αρχίσει να επηρεάζει περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα στην έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis, εστάλη μήνυμα 112 σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κοζάνη.

Το πιο επικίνδυνο 24ωρο θεωρείται αυτό της Παρασκευής (10/6), όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, αλλά και σε Ήπειρο, Θράκη, νησιά του Ιονίου και νησία του Βόρειου Αιγαίου.

Μήνυμα 112 για κακοκαιρία Genesis - Τι αναφέρει

Στο μήνυμα 112 οι πολίτες σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες-ραγδαίες βροχοπτώσεις) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα 112 για κακοκαιρία Genesis που εστάλη σε κατοίκους στη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και την Κοζάνη
Το μήνυμα 112 για κακοκαιρία Genesis που εστάλη σε κατοίκους στη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και την Κοζάνη © civilprotection

Πλημμύρες στην Κοζάνη έφερε η κακοκαιρία Genesis

Ήδη, στην Κοζάνη εκδηλώθηκαν καταιγίδες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πλατείες καλύφθηκαν από το νερό της βροχής.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΟΖΑΝΗ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας ‘'GENESIS" που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Κακοκαιρία Genesis: Η έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται να είναι σημαντική και να επηρεάζει μεγάλο τμήμα του ελλαδικού χώρου, με ραγδαίες βροχές, καταιγίδες, αιφνίδιες πλημμύρες σε αρκετές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια στη Θεσσαλία, φαινόμενα που εντοπίζονται χρονικά στο αυριανό 24ωρο (Παρασκευή 10 Ιουνίου).

Για το λόγο αυτό ο κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. «Ποτέ και για κανέναν λόγο να μην διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα σταλεί άμεσα μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα που θα έχει ισχύ για τις επόμενες 24 ώρες. Αναλυτικά, όπως είπε:

  • Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια.
  • Αιφνίδιες πλημμύρες μπορεί να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρους των νησιών του Ιονίου αλλά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

«Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Kακοκαιρία #Genesis | Έκτακτη ενημέρωση από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ