Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022-ΕΠΑΛ: Αυτά είναι τα θέματα στην Έκθεση - Νέα Ελληνικά

Αύριο η πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2022 στα ΓΕΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιοι των ΕΠΑΛ φορούν τις μάσκες τους και περιμένουν να δώσουν το πρώτο μάθημα
Πανελλήνιες 2022: Το πρώτο μάθημα των εξετάσεων © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα της Έκθεσης - Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ - Οι εκτιμήσεις για τα θέματα και το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Πρεμιέρα σήμερα (2/6) για τις Πανελλήνιες 2022 και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ βρέθηκαν στις τάξεις τους για να εξεταστούν στο μάθημα της Έκθεσης - Νέα Ελληνικά.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα της Έκθεσης. Το θέμα της Έκθεσης ήταν η διατροφή και τα θέματα θεωρούνται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα δώσουν το δεύτερο μάθημά τους το Σάββατο (4/6). Οι μαθητές θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Οι Πανελλήνιες 2022 για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου με τα μαθήματα 

programma2.jpg

Πανελλήνιες 2022: Αύριο ανοίγει η αυλαία για τα ΓΕΛ με το μάθημα της Έκθεσης

Αύριο, Παρασκευή 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα βρεθούν με τη σειρά τους στα εξεταστικά κέντρα για να δώσουν το μάθημα της Έκθεσης. Οι Πανελλήνιες 2022 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου 2022. 

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30, ώρα κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

programma.jpg

Πανελλήνιες 2022: Τα μέτρα στα εξεταστικά κέντρα
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Πανελλήνιες 2022: Ποιοι υποχρεούνται να κάνουν PCR ή rapid test

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις Πανελλήνιες 2022 υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις Πανελλήνιες 2022 τονίζεται ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Πανελλήνιες 2022: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις Πανελλήνιες 2022 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ γίνεται ως εξής: 

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων. 

Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιος με το στιλό ανά χείρας γράφει στο τετράδιο των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2022: Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υπολογισμός μορίων - Παραδείγματα

Παρακάτω θα δείτε παραδείγματα υπολογισμού μορίων και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία:

Υποψήφιος για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε τη βαθμολογία Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 17, Αρχαία Ελληνικά 18,6, Ιστορία 20 και Λατινικά 20
συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (ΑΠΘ) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (ΔΠΘ) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε τη βαθμολογία Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 15, Φυσική 18, Χημεία 19, Μαθηματικά 18, Ελεύθερο Σχέδιο 17 και Γραμμικό Σχέδιο 16 συγκεντρώνει για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας (Ε.Μ.Π.) 20.800 μόρια, ενώ για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας (Παν. Πατρών) 20.580 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε τη βαθμολογία Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 14,7, Φυσική 19,2, Χημεία 19, Βιολογία 20
συγκεντρώνει για την Ιατρική Αθήνας (Ε.Κ.Π.Α.) 18.225 μόρια, ενώ για την Ιατρική Πάτρας (Παν. Πατρών) 18.490 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε τη βαθμολογία Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 14, Μαθηματικά 18,4, Πληροφορική 18,8 και Οικονομία 19,2
συγκεντρώνει για την Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 17.320 μόρια, ενώ για την Οικονομικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά) 17.840 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ