Ελλαδα

Αρπαγή 6χρονου: «Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», λέει ο πατέρας

«Το παιδί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρπαγή 6χρονου Ράινερ από την Κηφισιά
Αρπαγή 6χρονου: «Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», λέει ο πατέρας

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: «Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», υποστηρίζει ο πατέρας από τη Νορβηγία.

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν τον οποίο άρπαξαν από το σπίτι της μητέρα τους στην Κηφισιά. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 6χρονου, υποστήριξε πως το παιδί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του, αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε, κοντά στα ξαδερφάκια του και τους θείους του.

Μάλιστα, απέστειλε στον σταθμό μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον 6χρονο αγκαλιά στο σπίτι του.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του πατέρα, ο πελάτης του δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού, το οποίο, όπως τονίζει, μπορεί να τον επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία.

Παράλληλα, τονίζει πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση για το καλό του παιδιού.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα, στη Νορβηγία υπάρχουν δύο αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου στον ίδιο, ενώ καθορίζουν τον τόπο διαμονής του παιδιού.

Αντιστοίχως, η πλευρά της μητέρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιο της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ