- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαστοράκου: Κανένας θάνατος από Candida auris – Δεν χρειάζεται πανικός
«Υπάρχουν μόνο τέσσερα περιστατικά στην Πάτρα»
Καθησυχαστική εμφανίζεται η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, για τον Candida auris, συνιστώντας ψυχραιμία.
Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τον Candida Auris, όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Ειδικότερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως «δεν χρειάζεται πανικός, δεν υπάρχουν θάνατοι, αλλά τέσσερα περιστατικά στην Πάτρα, στα οποία έγινε αναφορά σε συνέδριο λοιμωξιολογίας».
Να θυμίσουμε πως ο Candida Auris αποτελεί μύκητα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε σοβαρά πάσχοντες, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.
Ο μύκητας αυτός επιμολύνει τις επιφάνειες στο χώρο του νοσοκομείου και οι ασθενείς μπορεί να αποτελέσουν φορείς του παθογόνου κατόπιν αποικισμού του γαστρεντερικού συστήματός τους.
Για να προφυλαχθούν οι ασθενείς, λοιπόν, από τον μύκητα αλλά και από κάθε νοσοκομειακή λοίμωξη, είναι απαραίτητη η υγιεινή των χεριών από τα μέλη του προσωπικού, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και η εφαρμογή ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.