Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Πρώην του συζυγοκτόνου είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος - Τα 3,5 μαρτυρικά λεπτά της Άιντας στο φαρμακείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο συζυγοκτόνος στην Καβάλα, η 43χρονη φαρμακοποιός και το φαρμακείο όπου έγινε η γυναικοκτονία
Ο συζυγοκτόνος στην Καβάλα, η 43χρονη φαρμακοποιός και το φαρμακείο όπου έγινε η γυναικοκτονία © Facebook | Center TV

Ο συζυγοκτόνος στην Καβάλα είχε σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα από πρώην. Η γυναικοκτονία στο φαρμακείο και το βίντεο που καίει τον δράστη. Τι είπε ο δικηγόρος.

Νέες λεπτομέρειες για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. O συζυγοκτόνος που έπνιξε με τα χέρια του τη 43χρονη φαρμακοποιό παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε, όταν σκότωσε τη γυναίκα του.

Η τοπική κοινωνία στην Καβάλα είναι συγκλονισμένη από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, το απόγευμα, μέσα στο φαρμακείο του θύματος.

Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την κηδεία της φαρμακοποιού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρθηκε στη γυναικοκτονία, παρουσιάζοντας στοιχεία από το παρελθόν του συζυγοκτόνου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η υπάλληλος του φαρμακείου είχε προειδοποιήσει τη 43χρονη φαρμακοποιό να προσέχει τον 55χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο.

Παράλληλα, ο δικηγόρος τόνισε ότι στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες από πρώην συντρόφους του συζυγοκτόνου για τη βίαιη συμπεριφορά του. Σημειώνεται ότι ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Καβάλα ισχυρίστηκε στην πρώτη του κατάθεση πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη 43χρονη φαρμακοποιό.

«Συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι' αυτό το τόνισα» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Βονικάκης.

Ο συζυγοκτόνος στην Καβάλα αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα στο παρελθόν - Η καταγγελία από την πρώην σύντροφό του

«Εδώ έχουμε έγκλημα, το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Και εξήγησε: «Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά τον βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτήν την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: "Την έσφιξε σαν τανάλια" - Στοιχεία σοκ από τη νεκροψία

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Η φαρμακοποιός ζήτησε από τον συζυγοκτόνο να χωρίσουν

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο δικηγόρος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η 43χρονη φαρμακοποιός είχε ζητήσει από τον 55χρονο άνδρα της να χωρίσουν.

«Ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις. Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της» σημείωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας ότι η Άιντα δεν θεωρούσε ότι ο 55χρονος ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 6 ετών, μαθητές Δημοτικού. 

Καβάλα: Η υπάλληλος του φαρμακείου είχε προειδοποιήσει την Άιντα για τον 55χρονο

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Άιντα, το είχε επισημάνει: "Της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό. Έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Άιντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» ανέφερε επίσης ο δικηγόρος για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα.

Αναφορικά με την ανάρτηση του συζυγοκτόνου την ώρα της κηδείας που προκάλεσε σάλο, ο δικηγόρος ήταν ξεκάθαρος, επισημαίνοντας: «Κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο».

«Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής» πρόσθεσε.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Αμετανόητος ο δράστης, «ανέβασε» φωτογραφία από τον γάμο τους στα social

Καρέ καρέ η γυναικοκτονία στην Καβάλα - Τι κατέγραψε η κάμερα στο φαρμακείο 

Σημειώνεται ότι οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ καρέ τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στον οικισμό Πηγές στην Καβάλα.

Με βάση το υλικό αυτό από τις κάμερες του φαρμακείου, έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ που αφορούν τη νέα γυναικοκτονία στην Ελλάδα -την τρίτη μέσα στο 2022.

Όπως μετέδωσε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα:

  1. Από τη στιγμή που το ζευγάρι κατεβάζει τα στόρια στο φαρμακείο μέχρι
  2. τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού και
  3. την απόπειρα αυτοκτονίας του 55χρονου συζυγοκτόνου. Σημειώνεται ότι στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ο δράστης της δολοφονίας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα του.

Γυναικοκτονία – Καβάλα: Το τελευταίο αντίο και οι αναρτήσεις της φαρμακοποιού

Γυναικοκτονία στην Καβάλα - Τα 3,5 μαρτυρικά λεπτά της Άιντας - Τι ώρα τη σκότωσε ο συζυγοκτόνος

Όπως προκύπτει από το βίντεο του φαρμακείου, το χρονικό της άγριας δολοφονίας της άτυχης γυναίκας στην Καβάλα έχει ως ακολούθως:

  • Περίπου στις 16.30 της Πέμπτης, η Αΐντα και ο σύζυγός της μπήκαν στο φαρμακείο, κρατώντας καφέδες, και κατέβασαν τα στόρια.
  • Η 43χρονη φαρμακοποιός κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την οδηγεί με τη βία στο καμαράκι του φαρμακείου.
  • Ακολουθούν 3,5 μαρτυρικά λεπτά για την 43χρονη. Ο συζυγοκτόνος τη στραγγαλίζει.
  • Μετά τη γυναικοκτονία ο 55χρονος βγαίνει από το καμαράκι, ξαναμπαίνει και σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω.
  • Αρκετές ώρες μετά ο συζυγοκτόνος αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια του.
  • Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ειδοποιεί την Αστυνομία για το άγριο έγκλημα και ομολογεί τη δολοφονία της συζύγου του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ