Ελλαδα

Καβάλα: «Ο συζυγοκτόνος σκότωσε τη φαρμακοποιό και καλούσε γιατρό γιατί είχε ανεβάσει πίεση»

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Αΐντα, η 43χρονη φαρμακοποιός, που δολοφονήθηκε μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα
H Αΐντα, η 43χρονη φαρμακοποιός, που δολοφονήθηκε μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα © YouTube/Center TV | Facebook

Μετά τη γυναικοκτονία στην Καβάλα ο συζυγοκτόνος έπαιρνε τηλέφωνο γιατρό, καθώς είχε ανεβασμένη πίεση και φοβόταν μην πάθει εγκεφαλικό, δηλώνει ο δικηγόρος.

Για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος παρουσίασε νέα στοιχεία. Ο 55χρονος συζυγοκτόνος έπνιξε με τα χέρια του τη 43χρονη φαρμακοποιό μέσα στο φαρμακείο του θύματος στον οικισμό Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Ο δικηγόρος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο 55χρονος, αφού έχει στραγγαλίσει τη 43χρονη φαρμακοποιό, κάλεσε δύο γιατρούς καθώς δεν ένιωθε καλά

Ειδικότερα, ο συνήγορος Μάνος Βονικάκης δήλωσε πως ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, τέσσερις ώρες μετά τη γυναικοκτονία και ενώ παρέμενε στο φαρμακείο μαζί με το πτώμα της 43χρονης, έκανε δύο κλήσεις σε γιατρούς στην προσπάθειά του να λάβει συμβουλές και ιατρική βοήθεια, καθώς είχε ανεβάσει πίεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος συζυγοκτόνος που έχει κριθεί προφυλακιστέος, ισχυρίζεται ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τη φαρμακοποιό και -σύμφωνα με τη δική του εκδοχή στους αστυνομικούς- επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του μετά το έγκλημα. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 6 ετών.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Σκότωσε τη φαρμακοποιό και τηλεφωνούσε σε γιατρό γιατί είχε ανεβασμένη πίεση

Μιλώντας για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα, ο κ. Βονικάκης γνωστοποίησε ότι στις 17:00 το απόγευμα περίπου ο συζυγοκτόνος σκότωσε την Αΐντα, σφίγγοντάς την για 3,5 λεπτά στον λαιμό. Τέσσερις ώρες μετά, στις 21:00, έγινε το πρώτο τηλεφώνημα σε γιατρό χωρίς όμως ο 55χρονος να καταφέρει να επικοινωνήσει, καθώς δεν το σήκωσε κανείς. Δύο λεπτά, αργότερα, στις 21:02, ο συζυγοκτόνος έκανε νέα κλήση σε γιατρό.

«Σκότωσε την Αΐντα και 4 ώρες μετά κάλεσε γιατρό γιατί είχε ανεβάσει... πίεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Έχοντας καταφέρει να επικοινωνήσει με τον γιατρό, ο συζυγοκτόνος της Καβάλας ζήτησε να του υποδειχθεί ποιο χάπι να πάρει από το φαρμακείο στο οποίο βρισκόταν, καθώς είχε ανεβάσει πίεση και φοβόταν ότι θα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα, πάντα με τον δικηγόρο, θα κληθούν οι δύο γιατροί ως μάρτυρες στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στην Καβάλα. Παράλληλα, ο συνήγορος έκανε λόγο για «προσχηματική» μετάνοια. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα επιμένει ότι πρόκειται για «προμελετημένο έγκλημα».

Γυναικοκτονία στην Καβάλα – Βονικάκης: Προμελετημένο το έγκλημα

Καβάλα: Πέντε πρώην σύντροφοι του συζυγοκτόνου καταγγέλλουν κακοποίηση

«Σήμερα λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και έχουμε μία πλήρη εικόνα, η οποία δεν απέχει από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα» συνέχισε ο δικηγόρος.

Και πρόσθεσε για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Ο άνθρωπος αυτός από τη δικογραφία έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Έρχεται η δική μας σειρά να αποκαλύψουμε στον κ. ανακριτή πως πέντε γυναίκες, πέντε πρώην σύντροφοι του φερόμενου ως δράστη, έχουν κακοποιηθεί από τον δράστη και μάλιστα μία εξ αυτών αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Βονικάκη, ανάμεσα στις γυναίκες αυτές είναι:

  • Η μητέρα του πρώτου παιδιού του, που ο δράστης έχει αναγνωρίσει,
  • μια πρώην σύντροφός του από την Καβάλα,
  • μία πρώην σύντροφός του από τις Σέρρες και
  • μία πρώην σύντροφός του από την Αθήνα.

Όπως είπε, όλες οι γυναίκες αυτές που υπέστησαν κακοποίηση από τον συζυγοκτόνο της Καβάλας θα καταθέσουν για τα όσα βίωσαν στα χέρια του 55χρονου. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι πρώην σύντροφος του συζυγοκτόνου είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον 55χρονο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ