Ελλαδα

Πάσχα 2022: Έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Η διανομή του στην επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάσχα 2022: Έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Πάσχα 2022: Έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα το Άγιο Φως © EUROKINNISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πάσχα 2022: Έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα με το Άγιο Φως.

Η διανομή του στην επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Η αναχώρηση της ειδικής πτήσης από το Τελ Αβίβ έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση κι αντί να φτάσει στις 18:00, όπως είχε προγραμματιστεί, εν τέλει προσγειώθηκε στις 20:33.

Όπως τονίζεται, παρά την καθυστέρηση το Άγιο Φως θα φτάσει στην ώρα του σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν κανονιστεί 15 πτήσεις για τη μεταφορά του σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το Άγιο Φως αναμένεται να οδηγηθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα για να μεταφερθεί κατόπιν σε όλη την Ελλάδα. 

«Παρέλαβα το άγιο και ανέσπερο φως και το μετέφερα στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Σε λίγη ώρα θα βρεθεί σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, λέγοντας ότι το Άγιο Φως στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης, ένα μήνυμα εξόχως επίκαιρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Πάσχα 2022 - Άγιο Φως: Σε κλίμα κατάνυξης η παραλαβή του στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Στην τελετή παρέστη η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

Να σημειωθεί ότι η άφιξη της Ελληνικής αποστολής που μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 8 σήμερα το απόγευμα και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ