Ελλαδα

Άρση μέτρων: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά το Πάσχα

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά το Πάσχα
Κορωνοϊός: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά το Πάσχα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άρση μέτρων: Αλλαγές στα σχολεία μετά το Πάσχα - Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές - Ποιοι θα κάνουν self test.

Για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας.

Η κα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας, αναφέροντας, ότι βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, παρότι είχε αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, τώρα, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας ανέρχονται στο 20% του συνόλου.

Όπως είπε, η πανδημία αποκλιμακώνεται, οπότε μας δίνεται η δυνατότητα να περάσουμε σε αυτή τη νέα πρακτική, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα.

Τι αλλάζει στα σχολεία μετά το Πάσχα
Τι αλλάζει στα σχολεία μετά το Πάσχα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον συνεχίζουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά, να είναι δυνατόν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά», ανέφερε η καθηγήτρια.

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος σε όλα τα παιδιά», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν τα παιδιά έχουν συμπτώματα

Επιπλέον, η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς των μαθητών που έχουν συμπτώματα.

«Σε περίπτωση που ένα παιδί έχει συμπτώματα, θα πρέπει οι γονείς να τα κρατούν στο σπίτι. Επειδή υπάρχουν ιώσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και θα κάνουν τεστ για Covid αν υπάρχει τέτοια σύσταση από τον γιατρό. Τα παιδιά θα επιστρέφουν στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από τη στιγμή που έπεσε ο πυρετός», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ