- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια- Άνοδος θερμοκρασίας
Η πρόγνωση από το Meteo και την ΕΜΥ
Ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα καταγραφούν τοπικές βροχές.
O καιρός σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, επιφυλάσσει επιστροφή της ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα δυτικά ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με το Meteo, για τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς), 6 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 23 βαθμούς), 7 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 16 βαθμούς), 8 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως δυτικά και βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις Κυκλάδες αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.