- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης 28 προσφύγων – μεταναστών σήμερα το πρωί σε νησίδα στην περιοχή του Έβρου.
Τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ Κομοτηνής με μια βάρκα, την συνδρομή της Πυροσβεστικής Διδυμοτείχου και με την παρουσία της αστυνομίας, απεγκλώβισαν πριν από λίγη ώρα 27 Αφγανούς μετανάστες 17 άνδρες 6 γυναίκες και 4 παιδιά οι οποίοι από χθες το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του χωριού Πύθιο στην παρεβρια περιοχή απ’ όπου έδωσαν το στίγμα τους σε ευρωπαϊκό αριθμό διάσωσης.
Ο απεγκλωβισμός έγινε με το φως της ημέρας επειδή τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν γίνονται τις βράδυνες ώρες. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που εδρεύει στο χωριό Χειμώνιο, όπου και έγινε η πρώτη καταγραφή τους ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Εικάζεται ότι είναι άλλη μια περίπτωση όπου άγνωστοι διακινητές εγκαταλείπουν ανθρώπους σε παρέβριες νησίδες ώστε να τους εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές, φαινόμενο συχνό το τελευταίο δεκαήμερο λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
Πηγή: ΕΡΤ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O αστυνομικός υπέστη κάταγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Διήμερο αστάθειας με έντονες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αφορά την ίση αμοιβή, τη μισθολογική διαφάνεια και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Νέα τροπή στις έρευνες για το διπλό φονικό
Τι αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος
Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Δείτε τον χάρτη
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των τεχνικών αναφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.