Ελλαδα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει μία ακόμη δημόσια εμφάνιση

Ανησυχία για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα σε αυτοκίνητο κατά την τελευταία της δημόσια εμφάνιση
Βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / NEIL HALL

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί ακυρώνει μία ακόμη δημόσια εμφάνιση - Τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Maundy Service.

Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς προχωρά σε ακύρωση μίας ακόμη επίσημης εκδήλωσης ενόψει του Πάσχα. Η 96χρονη μονάρχης δεν θα παραστεί στην ετήσια εκδήλωση της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών, αφού δεν τις το επιτρέπουν τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά της, θα εκπροσωπηθεί από τον γιο της και διάδοχο Πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα. Σύμφωνα με το Reuters, πηγή του παλατιού είπε ότι η βασίλισσα δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί ότι θα παρευρεθεί και δεν ήθελε η απουσία της να επισκιάσει την περίσταση. 

Τον περασμένο μήνα η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Για τη μετακίνησή της χρησιμοποίησε μπαστούνι. 

Όλο αυτό το διάστημα που η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που την αναγκάζουν να ακυρώσεις δημόσιες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της. 

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι η παράδοση της Maundy Service 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απουσιάζει από την παράδοση της Maundy Service. Γίνεται κάθε χρόνο την Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα. 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης, η βασίλισσα Ελισάβετ μοιράζει δώρα ανάλογα με τον αριθμό των ετών που έζησε: για παράδειγμα, όταν έκλεισε τα 80, μοίρασε 80 πένες αξίας 80 πένες σε 80 άνδρες και 80 γυναίκες ως αναγνώριση για τη συνεισφορά τους στην κοινότητα και στην εκκλησία.

Η παράδοση χρονολογείται από το 600 μ.Χ. και αυτά τα ειδικά νομίσματα έχουν διατηρήσει την ίδια μορφή από το 1670. Εξακολουθούν να φέρουν το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητος που σχεδιάστηκε για τη στέψη της το 1953, παρόλο που η εικόνα στα συνηθισμένα νομίσματα που κυκλοφορούν έχει αλλάξει από τότε τέσσερις φορές. 

Σε κάθε αποδέκτη των χρημάτων δίνονται δύο μικρά δερμάτινα πορτοφόλια, ένα κόκκινο και ένα λευκό. 

The Queen attends the Royal Maundy Service, 1952

Με πληροφορίες από Reuters και την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ