Ελλαδα

Πάτρα-Λέων: Η Ίριδα θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας

Γιατί επιμένει στην ασφυξία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου © Eurokinissi

Για τα ευρήματα σε Μαλένα και Ίριδα τα οποία, αποδίδονται σε ασφυκτικό θάνατο, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στην υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας σχολιάζοντας τα ευρήματα στα δύο κορίτσια, τα οποία όπως τόνισε αποδίδονται σε ασφυκτικό θάνατο.

«Ακούγοντας την διελεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και τις εύλογες αντιδράσεις μίας γυναίκας κατηγορούμενης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, μιλώντας για την Ίριδα. Έχουμε τον θάνατο της Ίριδας, του μωρού 6,5 μηνών, το οποίο καταλήγει στο σπίτι και δεν έχουμε παρέμβαση νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουμε επιβεβαιωμένα δημόσια ότι στον χώρο βρίσκονταν 2 άτομα και έχουμε εντονότατα ευρήματα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο. Είναι τόσο εκκωφαντικά τα ευρήματα για το δεύτερο παιδί και έτσι θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας, οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται. Στο δεύτερο παιδί έχουμε τέτοιες συνθήκες θανάτου που θα μας οδηγήσουν στους δράστες», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, τα οποία ξεκαθάρισαν και την όποια αμφιβολία. Ακούσαμε μία θεράπουσα ιατρό του βρέφους η οποία εξέτασε το παιδί καρδιολογικά και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η παθολογοανατόμος μη βρίσκοντας κάτι απέδωσε λανθασμένα μία παθολογία. Έχει ολοκληρωθεί ένας γενετικός έλεγχος και έχει αποκλειστεί το γονιδιακό ή γενετικό πρόβλημα. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα. Εκτός από το εύρημα στην καρδιά, έχουμε και το πνευμονικό οίδημα, έχουμε και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες προήλθαν από στέρηση οξυγόνου στην Ίριδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ