Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ - Ψυχρή και απόμακρη

«Τώρα τι θα γίνει για μένα;»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για παιδοκτονία στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για παιδοκτονία στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη σύλληψη στην Πάτρα, πέρασε δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ. Τι είπε για την κεταμίνη σε αστυνομικούς. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή της στην Πάτρα για την πολύκροτη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά. Για δεύτερη νύχτα η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν «έσπασε», με τους αστυνομικούς να κάνουν λόγο για «ψυχρή» και «απόμακρη» κρατούμενη.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Κατηγορείται για παιδοκτονία. Σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, ήταν το κομβικό στοιχείο που «έδεσε» την υπόθεση και -σε συνδυασμό με τρεις βασικές καταθέσεις- οδήγησε στη σύλληψη.

Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου  | Αταίριαστοι | 01/04/2022

Ρούλα Πισπιρίγκου σε αστυνομικούς: «Τώρα τι θα γίνει με μένα»

Όπως μετέδωσε το MEGA η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος της και οδήγησαν στη σύλληψή της. «Και τώρα τι θα γίνει με εμένα;» ρώτησε μεταξύ άλλων τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι αίσθηση έχουν προκαλέσει οι λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που είχε με τους αστυνομικούς από τη στιγμή που οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Αρχικά στην προσαγωγή της στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ρωτήσει: «Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;». Όταν οι αστυνομικοί τής έδειξαν το χαρτί με το ένταλμα σύλληψής της, εκείνη ισχυρίστηκε: «Δεν έχω κάνει τίποτα».

Αναφορικά με την κεταμίνη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε πει: «Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;». Ακολούθησε ο ακόλουθος διάλογος:

  • Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
  • Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
  • Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
  • Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό.

Αποκαλύψεις φρίκης: Η κεταμίνη που πρόδωσε το μυστικό - Οι κινήσεις της μητέρας | 31/3/2022 | ΕΡΤ

Οι γιατροί στο Ρίο είχαν υποπτευθεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Η συμπεριφορά της με την Τζωρτζίνα

Εν τω μεταξύ, σε νέες της δηλώσεις η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου ξεκαθάρισε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο στο Ρίο, όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, είχαν υποπτευθεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας στον εισαγγελέα υπάρχει κατάθεση - φωτιά από τη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού που ήταν η πρώτη που ειδοποίησε η 33χρονη για το σοβαρό επεισόδιο της Τζωρτζίνας, το οποίο και οδήγησε τελικά στον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η νοσηλεύτρια κατέθεσε ότι την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου, είδε τη μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια τής είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Στη συνέχεια:

  1. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού.
  2. Η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.
  3. Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας σημειώνεται επίσης ότι η μητέρα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί.

«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Μαστοράκου σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

Και πρόσθεσε: «Υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού».

Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο – Τι λέει η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ