- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Ίσως χρειαστεί 4η δόση του εμβολίου το φθινόπωρο
«Μελετάμε τα κλινικά δεδομένα και παρακολουθούμε τις αποφάσεις άλλων χωρών»
Κορωνοϊός: Η Βάνα Παπαευαγγέλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο.
Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως εμβολιασμός με τέταρτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα πιθανώς θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.
Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η επιτροπή εμβολιασμού έχει αρχίσει να συζητά το ζήτημα.
«Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων, άρα δεν υπάρχει λόγος τόσο μεγάλης αγωνίας για τον γενικό πληθυσμό. Μελετάμε τα δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες» είπε και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση εμβολίου, αλλά ακόμη είναι νωρίς».
Σημειώνεται, ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση επιτρέπεται σε όσα άτομα είναι άνω των 18 ετών και δεν είναι υποχρεωτικός αλλά προαιρετική επιλογή.
Η κυρία Παπαευαγγέλου, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «σταθεροποίηση της αυξητικής πορείας» και ζήτησε την προσοχή όλων, καθώς είπε ότι τα νέα κρούσματα αφορούν σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες.
Έκανε λόγο για 176.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα και είπε ότι βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση της παραλλαγής Όμικρον 2. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να υποεκτιμάται σήμερα, καθώς αρκετοί άνθρωποι κάνουν self test και παραμένουν στο σπίτι, χωρίς να δηλώνουν στον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.