Ελλαδα

Κύκλος Ιδεών: Απαντήσεις του '21 σε γεωπολιτικές προκλήσεις 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση ενόψει της 25ης Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδικτυακή εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών»
Διαδικτυακή εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών»

Κύκλος Ιδεών: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Απαντήσεις του 1821 στις γεωπολιτικές προκλήσεις του 2022». - Τα ερωτήματα - Ποιοι συμμετέχουν

O Κύκλος Ιδεών, εν όψει της επετείου της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Απαντήσεις του 1821 στις γεωπολιτικές προκλήσεις του 2022».

Στην ανακοίνωση του Κύκλου Ιδεών για την εκδήλωση αναφέρεται: «Μπορεί στις βασικές στρατηγικές επιλογές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας να βρίσκονται απαντήσεις στα γεωπολιτικά διλήμματα που κατέστησε ανάγλυφα και επιτακτικά η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία; Δόθηκαν από το Επαναστατημένο Έθνος απαντήσεις που ισχύουν έως σήμερα και καθόρισαν τις κομβικές επιλογές του ελληνικού κράτους τα διακόσια χρόνια της Ιστορίας του; Μπορούμε μήπως να βρούμε απαντήσεις του 1821 στα γεωπολιτικά διλήμματα του 2022;». 

Ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ενδοξότερος Αγώνας» (εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2021), συζητά γύρω από τα ερωτήματα αυτά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συγγραφέα της συλλογής κειμένων «Παλιγγενεσία και Αναστοχασμός» (εκδόσεις Πατάκη, 2021). Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος, Νόνη Καραγιάννη.

Ποια ήταν η συμβολή του Αλεξάνδρου Μαυροκορδάτου στη διαμόρφωση των εθνικών στρατηγικών επιλογών; Τι έχει απομείνει από την επιρροή του Ιωάννη Καποδίστρια; Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει υπό αμφισβήτηση στερεότυπα που κυριαρχούν στην πρόσληψη της Ιστορίας και θεωρούνται καταστατικά στοιχεία της εθνικής ταυτότητας;

Ο Κύκλος Ιδεών ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου οργανώνει διαδικτυακή συζήτηση που επιχειρεί να αναδείξει την επικαιρότητα της Ιστορίας και τη μετατροπή της επικαιρότητας σε Ιστορία.

Συζητούν:

Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ & Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ)

Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης &  Υπουργός Εξωτερικών, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ

Συντονίζει: Νόνη Καραγιάννη, Δημοσιογράφος & Σύμβουλος επικοινωνίας

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

«Απαντήσεις του 1821 στις γεωπολιτικές προκλήσεις του 2022»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.