Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: Τι ισχυρίστηκε ο κοσμηματοπώλης στη δίκη

Χαρακτήρισε «ξόφαλτσες τις κλοτσιές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zak-kostopoulos.jpg
© EUROKINISSI

Η δίκη Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζεται με την απολογία του κοσμηματοπώλη. Τι ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο και τη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας, έφθασε η ώρα για την απολογία από τον κοσμηματοπώλη σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί.

Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Με τις απολογίες των 6 κατηγορουμένων η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ισχυρίστηκε ότι «ήθελα να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ξόφαλτσες κλοτσιές». Στην απολογία του στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο ο κοσμηματοπώλης ισχυρίστηκε ακόμη ότι φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να κρατάει μαχαίρι, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «νομοταγή πολίτη».

«Το μόνο που επιθυμούσα ως νομοταγής πολίτης, ήταν να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει» είπε σε δικαστές και ενόρκους ο 77χρονος κατηγορούμενος.

Κοσμηματοπώλης για Ζακ Κωστόπουλο στη δίκη: «Ήταν ξοφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά»

Αναφορικά με τις άγριες κλοτσιές στο κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου, την ώρα που το θύμα ήταν πεσμένο στο έδαφος, ο κοσμηματοπώλης τις χαρακτήρισε «ξόφαλτσες».

«Με απειλούσε να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε, κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Αρχικά, τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματά μου» ανέφερε επίσης ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια.

Και πρόσθεσε: «Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην τον πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η απολογία του κοσμηματοπώλη

  • Προεδρος: Πώς ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;
  • Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.
  • Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;
  • Κατηγορούμενος: Ήταν ξοφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….
  • Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;
  • Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…
  • Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πώς θα τον σταματούσατε;

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου έχει  καταθέσει ο διασώστης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ξεκινήσαμε να κάνουμε περίδεση για να σταματήσει η αιμορραγία…». Επίσης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές όσων συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ