Ελλαδα

Κορωνοϊός: Οι λόγοι που οδήγησαν στην αύξηση κρουσμάτων

«Παρατηρείται σταδιακή επικράτηση της Όμικρον 2»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κορωνοϊός: Οι αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μήνυμα πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωστούς που αρρωσταίνουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα καθημερινότητα και να βγούμε σε μία κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας».

Επιπλέον η κα. Γκάγκα ανακοίνωσε ότι έφτασαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer και σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους στους πολίτες.

Τέλος, έδωσε συνοπτικά στοιχεία νοσηλειών για τα δύο χρόνια πανδημίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε περίπου 170.000 νοσηλείες με covid-19 και παράλληλα έχουμε 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα, που σημαίνει, όπως είπε η κ. Γκάγκα, ότι η covid μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ, αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά τα πολλά περιστατικά ήταν μη covid.

Από την πλευρά της η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24% στα κρούσματα κορωνοϊού την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 3-4 ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Επίσης παρατηρείται μία μείωση στα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους και ο μέσος όρος ηλικίας κρουσμάτων αυξήθηκε στα 37 έτη.

Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και ειδικότερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου η Όμικρον 2 επικρατεί σταδιακά, ενώ η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες έχει οδηγήσει στην τελευταία έξαρση.

Σε ό,τι αφορά την «Όμικρον 2», πρόσθεσε πως είναι αξιοσημείωτη η διασπορά και ήδη καταγράφεται στο 50% των νέων κρουσμάτων, ενώ έχει σχεδόν κυριαρχήσει στην Κρήτη. «Η νοσηρότητα δεν διαφέρει σημαντικά με αυτή της Όμικρον», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.529 νέα κρούσματα και 58 θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 337.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ