Ελλαδα

Δήμος Γλυφάδας: Οριζόντια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη

Ποιος ο νέος συντελεστής για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες κάνουν βόλτα σε εμπορικό δρόμο στη Γλυφάδα
Γλυφάδα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δήμος Γλυφάδας: Η ανακοίνωση για οριζόντια μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 20% - Το μήνυμα του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου.

Ο δήμος Γλυφάδας ανακοίνωσε σήμερα (18/3) ότι προχωρά σε οριζόντια μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 20%. Η μείωση αφορά όλους τους πολίτες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια.

«Προχωράμε άμεσα σε 20% μείωση των δημοτικών τελών στη Γλυφάδα. Για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για όλους. Σταθερά. Δεν είναι μια απλή απόφαση. Είναι μια πολύ δύσκολη και σύνθετη προσπάθεια ετών. Για εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου, βελτίωση των εσόδων του, αναδιοργάνωση λειτουργιών που οδηγούν σε σημαντικές οικονομίες κλίμακος. Για εξοικονόμηση πόρων και κατάργηση προσαυξήσεων που επιβάρυναν τις χρεώσεις του Δήμου. Βάλαμε τάξη στο σπίτι μας για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον λογαριασμό για κάθε σπίτι και για κάθε επιχείρηση», δηλώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. 

Γλυφάδα - Δημοτικά Τέλη: Από τις μικρότερες χρεώσεις στην Αττική

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι από το 2018 έχουν μειωθεί τα δημοτικά τέλη συνολικά κατά 30%, με τους δημότες να πληρώνουν τις μικρότερες χρεώσεις στην Αττική. 

«Αθροιστικά, από το 2014, η δημοτική μας αρχή όχι απλά δεν έκανε ποτέ την παραμικρή αύξηση, αλλά έχει μειώσει πλέον κατά 30% τα δημοτικά τέλη (10% το 2018, 20% το 2022). Εξ αρχής μάλιστα μηδενίσαμε τις χρεώσεις για τους πολύτεκνους και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις μειώσαμε στο μισό για τους τρίτεκνους. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια ύφεσης και κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και ένα σχεδόν μήνα πολέμου που έχει προκαλέσει έκρηξη τιμών, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Γλυφάδας να σταθούν στα πόδια τους. Με τεράστια προσπάθεια, κατορθώσαμε να πετύχουμε την υπέρβαση. Οι χρεώσεις του Δήμου μας για τα δημοτικά τέλη είναι πια από τις μικρότερες σε όλη την Αττική. Σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο, καθώς το κύμα ακρίβειας επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος λειτουργίας του Δήμου. Για αυτό είμαστε υπερήφανοι για αυτή μας την απόφαση. Και το σημαντικότερο: Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη βασική μας αρχή ότι η ζωή μας γίνεται καλύτερη με έργα. Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών σε όλη τη Γλυφάδα και στη δημιουργία νέων, σύγχρονων και ποιοτικών, με τα έργα να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

 

 

Γλυφάδα: Οι συντελεστές για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους

Σύμφωνα με τον δήμο Γλυφάδας οι συντελεστές για τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους αλλάζουν μετά την απόφαση για μείωση κατά 20% στα δημοτικά τέλη. 

Έτσι, στο εξής, ο συντελεστής για τις κατοικίες στο δήμο Γλυφάδας θα είναι 1,04 από 1,30 το τ.μ.

foto_2.jpg

Για τις επιχειρήσεις, θα είναι 3,53 ανά τ.μ. έναντι 4,41 που ήταν πριν την έκπτωση του 20%. 

foto_3.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ