- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νάουσα: Πρόστιμο 50.000 για το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»
Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο στους διοργανωτές
Νάουσα - «Γενίτσαροι και Μπούλες»: Πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού - Τι λέει ο πρόεδρος του ομίλου του δρωμένου.
Διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στους διοργανωτές του δρωμένου «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα για παραβίαση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο δρώμενο, που αναβίωσε χτες παρότι έβρεχε, συμμετείχαν δύο μπουλούκια από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες», που αποτελούνταν από τριάντα με σαράντα άτομα το καθένα. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στο χώρο του δημαρχείου, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν έστω και από μακριά να συμμετέχουν στο εορταστικό κλίμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» υποστηρίζει ότι το δρώμενο δεν είναι καρναβαλική εκδήλωση και δεν έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο.
«Περιμένουμε να μάθουμε πού έχει επιβληθεί το πρόστιμο, καλό θα κάνουν κάποιοι να μας διαχωρίσουν, ούτε καρναβάλια είμαστε, ούτε παρέλαση κάνουμε, ούτε ψυχαγωγική εκδήλωση είναι. Είναι ένα έθιμο με ρίζες, που ειδικά φέτος έχει έναν επετειακό χαρακτήρα, είναι η ιστορία και η πολιτική ταυτότητα της Νάουσας, τώρα αν κάποιοι δεν έκαναν τον κόπο να μας διαχωρίσουν ότι δεν είμαστε καρναβάλια τι άλλο να κάνουμε;» δήλωσε ο κ. Άρης Τόσσιος στο voria.gr και προσθέτει: «Απορούμε και εμείς για ποιο λόγο υπάρχει τέτοιο πρόστιμο στον Όμιλο ή σε εμένα προσωπικά και όχι στον διοργανωτή, υπό την αιγίδα του οποίου γίνονται οι εκδηλώσεις;»
«Τηρήσαμε σε συνεργασία με τον δήμο όλα τα μέτρα, είχαμε εθελοντές αλλά και σεκιούριτι για να μην υπάρχει συνωστισμός. Είχαμε τη στέγη του Ομίλου κλειστή για τον ίδιο λόγο και επιπλέον δεν βγάλαμε να χορέψουν 160 παιδιά για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ομίλου.
«Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα - Το δρώμενο και η ιστορία του
Το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» δίνει έντονο παραδοσιακό χρώμα στο καρναβάλι της Νάουσας. Το δρώμενο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.
Ο Γενίτσαρος φοράει -μεταξύ άλλων- φουστανέλα και τσαρούχια, ενώ η φορεσιά του στολίζεται με πολλές σειρές από βαριά και λεπτοδουλεμένα ασημένια νομίσματα. Η μεταμφίεση ολοκληρώνεται με μία μάσκα από πανί.
Τον ρόλο της Μπούλας υποδύεται πάντα άνδρας ντυμένος με φαρδιά γυναικεία ρούχα. Έως την Καθαρά Δευτέρα, το νταούλι και ο ζουρνάς ακούγονται διαρκώς σε κάθε γειτονιά της Νάουσας, συνοδεύοντας τα «μπουλούκια» των Γενίτσαρων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.