Ελλαδα

Nord Stream 2: Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία

Απέλυσε τους 106 εργαζομένους της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελβετία: Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2
Nord Stream II © ΕPA Pool

Η Nord Stream 2, η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου κήρυξε πτώχευση μετά τις κυρώσεις της Δύσης

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων, ενώ ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είχε παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού

Το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τον Σεπτέμβριο την έναρξη λειτουργίας του Nord Stream 2 το συντομότερο δυνατόν για να ξεκινήσει την τροφοδοσία του με αέριο. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως και η πλήρωσή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Ο αγωγός των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει από τη Ρωσία στη Γερμανία και ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ