Ελλαδα

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2022: Η πανσέληνος του χιονιού σε εικόνες

Θα είναι ορατή για τρεις ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πανσέληνος του χιονιού στην Αργολίδα
Πανσέληνος του χιονιού © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2022: Η πανσέληνος του χιονιού στην Αργολίδα - Από πού πήρε το όνομά της.

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2022 εχθές Τετάρτη (16/2) και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μοναδικές εικόνες στον ουρανό. Η πανσέληνος του χιονιού εμφανίστηκε με τη δύση του ήλιου και αρκετοί ήταν εκείνοι που έστρεψαν το βλέμμα τους ψηλά για να την απολαύσουν. 

Η πανσέληνος του χιονιού πήρε το όνομά της λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας που κατά κανόνα εμφανίζεται τον μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοθύελλες έκαναν το κυνήγι δύσκολο, γι' αυτό και αυτή η Σελήνη ονομαζόταν και Φεγγάρι της Πείνας. 

Η πανσέληνος του χιονιού στην Αργολίδα
Πανσέληνος του χιονιού © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η πανσέληνος του χιονιού στην Αργολίδα
Πανσέληνος του χιονιού © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πανσέληνο του χιονιού έδειξαν και τα διεθνή δίκτυα. 

February's 'Snow Moon' visible tonight

Πανσέληνος του χιονιού Φεβρουαρίου 2022: Τα ονόματα που της έχουν δώσει άλλοι λαοί

Σύμφωνα με τη NASA, στην παράδοση Purnimanta, αυτή η πανσέληνος (Purnima) είναι η Magha Purnima, η τελευταία ημέρα του μήνα Magha. Στο ινδουιστικό και βουδιστικό ημερολόγιο, Magha είναι ο μήνας που η πανσέληνος βρίσκεται στο αστέρι που ονομάζουμε Regulus. Για τους Ινδουιστές, ο Μάγκα είναι ένας μήνας λιτότητας, πραγματοποίησης πράξεων φιλανθρωπίας και τελετουργικού μπάνιου σε ένα ιερό ποτάμι.

Για τους Βουδιστές, αυτή η πανσέληνος αντιστοιχεί με το Māgha Pūjā, το δεύτερο πιο σημαντικό φεστιβάλ της χρονιάς. Το Māgha Pūjā γιορτάζεται την ημέρα της Πανσελήνου του τρίτου σεληνιακού μήνα στην Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα. και την ημέρα της Πανσελήνου του Tabaung στη Μιανμάρ. 

Την ημέρα αυτή, οι Βουδιστές γιορτάζουν τη δημιουργία μιας ιδανικής και υποδειγματικής κοινότητας, γι' αυτό μερικές φορές ονομάζεται Ημέρα Saṅgha, η Saṅgha αναφέρεται στη βουδιστική κοινότητα. Στην Ταϊλάνδη, ο όρος Pāli Māgha-pūraṇamī χρησιμοποιείται επίσης για τη γιορτή. Μερικοί συγγραφείς αναφέρονται σε αυτήν την ημέρα ως Ημέρα των Αγίων Πάντων των Βουδιστών. Στη Σρι Λάνκα, αυτή η πανσέληνος ονομάζεται Navam Poya και οι εορτασμοί περιλαμβάνουν επίσης μια πομπή περίπου 5.000 ατόμων και πολλούς ελέφαντες, που ονομάζεται Gagaramaya Navam.

Η επόμενη πανσέληνος, η πανσέληνος των σκουληκιών είναι στις 18 Μαρτίου 2022. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ