- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καλάβρυτα: Αγωνία για τους αναρριχητές- Βρέθηκαν αντικείμενα
Η ομάδα διασωστών ερευνά σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστιβάδα
Αγνοούνται αναρριχητές στα Καλάβρυτα: Οι νεότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα που βρέθηκαν - Πού εντοπίζονται οι έρευνες.
Αντικείμενα που φέρεται να ανήκουν στους τρεις αναρριχητές, που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου (5/2), βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις αρχές που επιχειρούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.
Οι χειριστές του ελικοπτέρου που επιχειρεί από το πρωί αναφέρουν ότι διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο. Οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό.
Πυροσβεστική, Συντονιστικό, αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο διέψευσαν νωρίτερα τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha και ήθελαν τους τρεις αναρριχητές να έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους.
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε νωρίς το μεσημέρι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος και πρόσθεσε: «Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».
Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης 'Αγριος λέει ότι είναι καλές.
Καλάβρυτα: Έμπειροι αναρριχητές οι τρεις άνδρες
Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, είναι έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».
Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.
Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ώρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.