- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο.
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται το δρεπάνι που χρησιμοποίησαν οι δράστες που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο οπαδό του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr το φονικό όπλο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, δίπλα σε σκουπίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά για εξέταση, ενώ τον 19χρονο που πέθανε τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο 19χρονος βρισκόταν μαζί με φίλους του σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του, όταν ομάδα ατόμων που περνούσαν με αυτοκίνητα σταμάτησαν τους ρώτησαν τι ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια κατέβηκαν και στους επιτέθηκαν.
Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 10 άτομα στην αιματηρή επίθεση
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα άτομο.
Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.
Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στον ιστότοπο Voria.gr ότι περίπου στη 1.00 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο». Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία σημείωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι μετά τις 12.30 άκουσε φωνές.
«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».
Ακόμα ένας κάτοικος που μένει στην πολυκατοικία στα σκαλιά της οποίας συνέβη το τραγικό συμβάν αναφέρει πως μετά τις 11.30 άρχισε να ακούει μια έντονη φασαρία, σπασίματα και φωνές. «Δεν βγήκα στο μπαλκόνι παρά το γεγονός ότι μένω ακριβώς από πάνω γιατί φοβήθηκα, από τις φωνές κατάλαβα ότι ήταν περίπου δέκα άτομα, με την όλη φασαρία να διαρκεί περίπου μέχρι τις 12.30, μετά από το θυροτηλέφωνο κατάλαβα ότι ένας είχε μείνει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Νωρίτερα είχα ακούσει και ένα αυτοκίνητο να σταματά επί της Πλαστήρα και ένα άτομο να φωνάζει “μπείτε μέσα”. Αμέσως μετά όπως λέει ήρθαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ».
Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων του Αρη
Σε ανακοίνωσή του ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 των οργανωμένων φιλάθλων του Αρη ανέφερε ότι ο νεαρός Άλκης δεν συμμετείχε σε καμιά συμπλοκή οπαδών, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και έκαναν λόγω για δολοφονική ενέδρα.
Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Άλκης χθες δε συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του. Κύριοι, χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα. Τα τελευταία έξι χρόνια, φέρατε στην πόλη ένα πρωτάθλημα, απίστευτο μίσος και τρεις νεκρούς. Και όλα αυτά τα λέμε, σεβόμενοι την μητέρα του Άλκη. Γιατί ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του. Καλό ταξίδι Άλκη, καλό ταξίδι ψυχούλα μου. Το χαμόγελο σου δε θα σβήσει ποτέ και σου δίνουμε το λόγο μας, ότι θα περπατάμε περήφανοι στα στενά αυτής της πόλης, θα περπατάμε περήφανοι στα στενά του Χαριλάου και όποιος μας ρωτήσει, όσοι κι αν είναι, ότι κι αν κρατάνε στα χέρια τους, εμείς θα λέμε ότι είμαστε ΆΡΗΣ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.