- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Για τέταρτη ημέρα τα συνεργεία των δήμων της Αττικής δίνουν τη δική τους «μάχη» στους δρόμους και τις γειτονιές της κάθε πόλης.
Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές των δήμων της Αττικής ακόμα και τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Οι κεντρικές αρτηρίες είναι όλες ανοιχτές, όμως ο αποχιονισμός στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και μέσα στα στενά βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση γίνεται αρκετά δυσκολότερη από τον παγετό, αλλά και από την πτώση των δέντρων.
Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.
Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία και στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου, καθώς δέχθηκε μεγάλο όγκο χιονιού, όμως και εκεί υπάρχουν ακόμη δρόμοι κλειστοί από το χιόνι, όπως:
- Στην Αγία Παρασκευή,
- Στου Παπάγου-Χολαργού,
- Στα Βριλήσσια,
- Στην Πεντέλη,
- Στην Κηφισιά,
- Στον Διόνυσο,
- Στο Μαρούσι,
- Στην Παλλήνη και
- Στον Γέρακα.
Εκτός λεκανοπεδίου, οι δήμοι απλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις κι αυτό φέρνει καθυστερήσεις.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων:
- Του Μαραθώνα,
- Της Ραφήνας-Πικερμίου και
- Της Παιανίας και υπάρχουν εκεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Αντίθετα, πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική.
«Έχουμε τρεις ημέρες να κοιμηθούμε και συνεχίζουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και προσθέτει: «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, αν κι εμείς έχουμε κάνει τον αποχιονισμό του δρόμου, για να μπορέσουν να περάσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ. Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε με οκτώ μηχανήματα στα Γλυκά Νερά, ώστε να ανοίξουν κι εκεί οι δρόμοι».
Σχετικά με το πότε εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός, ο κ. Μάδης απαντά: «Πιστεύουμε πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανοίξει όλες οι γειτονιές της πόλης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.