Ελλαδα

Δίκη Dr Kontos: «Ο ψευτογιατρός μού τίναξε το ανοσοποιητικό»

Μάρτυρας με σκλήρυνση κατά πλάκας περιγράφει τον Γολγοθά της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ψευτογιατρός «Dr Kontos» οδηγείται σε δίκη
Ο ψευτογιατρός «Dr Kontos» οδηγείται σε δίκη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η δίκη «Dr Kontos» συνεχίστηκε. Δύο γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας μίλησαν για τον ψευτογιατρό και τις θεραπείες του που επιδείνωσαν την υγεία τους.

Στη δίκη «Dr Kontos» κατέθεσε μία ακόμη μάρτυρας. Πρόκειται για γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας η οποία μίλησε για τον «ψευτογιατρό» σήμερα Πέμπτη (20/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Όπως είπε, με τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» που ακολούθησε, απέκτησε σοβαρά προβλήματα υγείας. «Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω…» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε, θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό».

Πώς γνώρισε τον «ψευτογιατρό» - Το μοναστήρι στο Πήλιο

Η γυναίκα με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που κατέθεσε στη δίκη «Dr Kontos», ανέφερε ότι γνώρισε τον «ψευτογιατρό» σε μοναστήρι στο Πήλιο, όπου ασθενείς «έκαναν ουρές για να τον δουν», όπως είπε.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε έναν χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος. Σαν αναρρωτήριο» συνέχισε.

«Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε "την αγάπη σου". Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός» συμπλήρωσε.

Τα φιαλίδια στη γερόντισσα και η ειδική διατροφή που ξετίναξε το ανοσοποιητικό της

Ακολουθώντας τις οδηγίες του, έκανε ειδική διατροφή και σταμάτησε τις ενέσεις για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Έκοψα τις ενέσεις την επόμενη κιόλας μέρα στις 29-7-2016. Έπρεπε να κάνω νέα μαγνητική. Του έστελνα μηνύματα επειδή καθυστερούσε να μου στείλει τη διατροφή και εγώ στο μεταξύ είχα κόψει τις ενέσεις. Του έστελνα ευχές αλλά δεν μου απαντούσε. Κάποια στιγμή μου απάντησε ότι ήταν διακοπές και τελικά μου πέρασε τη διατροφή σε ένα φλασάκι. Μετά κατάλαβα ότι την ίδια διατροφή την έστελνε σε όλους. Άφησε γύρω στον Οκτώβρη - Νοέμβρη του 2016 τρία φιαλίδια για μένα στη γερόντισσα και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά» ανέφερε επίσης.

«Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε "μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει". Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες, αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους» πρόσθεσε.

Πόσα χρήματα έδωσε στον «Dr Kontos» για τις θεραπείες

Σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, ο «Dr Kontos» τής ζήτησε 3.320 ευρώ. Του τα έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της.

«Μας έκανε εντύπωση που δεν τα μέτρησε καν. Κατεβήκαμε στο αυτοκίνητό του είχε μια μεγάλη τσάντα πολύ βαριά, γεμάτη φιαλίδια. Στη διαδρομή τον ρώτησα, "πώς ανακαλύψατε τη θεραπεία;". Άρχισε να μας λέει για τον δάσκαλό του που νόσησε από καρκίνο και μαζί με την ομάδα του βρήκαν θεραπεία. "Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια να πω ότι βρήκα τη θεραπεία;", μου είπε».

Κλείνοντας την κατάθεσή της, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έφτασε μετά τις θεραπείες του «ψευτογιατρού». «Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία. Τελείωναν οι σταγόνες, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Παθαίνω μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα» είπε. Και συμπλήρωσε: «Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία. Όταν τον είδα στην τηλεόραση σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ, μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει όταν του έλεγα για τις υποτροπές».

Τι κατέθεσε στη δίκη «Dr Kontos» για τον ψευτογιατρό η δεύτερη μάρτυρας με σκλήρυνση κατά πλάκας

Στη συνέχεια εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δεύτερη μάρτυρας με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν» περιέγραψε.

Όπως κατέθεσε, έδωσε στον «ψευτογιατρό» 30.000 ευρώ, αφήνοντας τα χρήματα μέσα σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα. Στη δίκη «Dr Kontos» ανέφερε επίσης ότι δεν ένιωσε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της, ωστόσο οι πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει παρουσιάσει όγκο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ