Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Σε 3 μήνες μπορεί να ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν

«Η ανοσία της αγέλης δεν θα επιτευχθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα της εστίασης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα
Αθήνα © EUROKINISSI

Σε 3 μήνες μπορεί να ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - «Η ανοσία της αγέλης δεν θα επιτευχθεί»

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης αποκάλυψε πως όσοι νόσησαν από κορωνοϊό μπορούν να ξανακολλήσουν μετά από τρεις μήνες.

«Μετά από δύο τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, αλλά ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από 50%, αν και εφόσον έρθεις σε επαφή με τον ιό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, πως «το σενάριο της ανοσίας της αγέλης δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί» και πρόσθεσε ότι «η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας».

«Είχαμε μια ελπίδα αρχικά» ανέφερε ακολούθως, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα χαρακτηριστικά της νόσου, αλλά και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, ειδικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον».

Ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, επεσήμανε ότι «ακόμα και οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, έχουν μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ