- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σημειώθηκε ισχυρός σεισμός νότια από το Άγιο Όρος. Σε θαλάσσιο χώρο στο Βόρειο Αιγαίο το επίκεντρο των 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Ισχυρός σεισμός, έντασης 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 σε θαλάσσιο χώρο νότια από το Άγιο Όρος. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά από το Άγιο Όρος και 142 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά από τη Θεσσαλονίκη.
Η σεισμική δόνηση έγινε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 19,3 χλμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Συνεχείς μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό νότια από το Άγιο Όρος - Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας
Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί στην ίδια θαλάσσια περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νότια από το Άγιο Όρος.
Ειδικότερα, περισσότεροι από 10 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας (Χαλκιδική). Ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμη Λέκκα, το επίκεντρο του σεισμού νότια από το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική «είναι πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, σε παρακλάδι του. Θέλει προσοχή και παρακολούθηση για αυτόν τον λόγο».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου 2022, είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Φλώρινα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.