- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Αρμένιος Σεβάν Νισανιάν
Κρατείται στη Σάμο - Τι αναφέρει η Ελληνίδα σύζυγός του
Ο Αρμένιος διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απειλείται με απέλαση στην Τουρκία. Κρατείται στη Σάμο και περιμένει τη δίκη.
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Σεβάν Νισανιάν, ο Αρμένιος διανοούμενος που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Σεβάν Νισανιάν έχει ζητήσει άσυλο μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.
Σε μήνυμά της στο Twitter η Ελληνίδα σύζυγός του, Ήρα Τζούρου, αναφέρει για τον 66χρονο ότι τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Πέμπτη και σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για να ληφθεί η απόφαση αν τελικά θα απελαθεί στην Τουρκία.
Ο διαπρεπής διανοούμενος από την Αρμενία και δημόσιος σχολιαστής για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία έχει καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση. Έχει επανειλημμένα μιλήσει δημόσια για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ασκήσει κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην προσπάθειά του να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης και να «φιμώσει» τον Τύπο.
— Ira Tzourou (@IraTzourou) January 1, 2022
Η άδεια παραμονής του Σεβάν Νισανιάν δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα να μπει από την Αστυνομία σε «λίστα ανεπιθύμητων», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης.
«Η απέλαση θα σημαίνει ότι θα στείλουμε έναν γενναίο φίλο της Ελλάδας, αρμένιο πολίτη, στα μπουντρούμια του Ερντογάν για δεκαεπτά χρόνια. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αποζητούν την άμεση προσφυγή σε αυτήν» προσθέτει.
Τι αναφέρει η πρεσβεία της Αρμενίας για τον Σεβάν Νισανιάν
Σε ανάρτησή της στο Facebook η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα αναφέρεται στον Σεβάν Νισανιάν και το ενδεχόμενο να απελαθεί στην Τουρκία.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ενήμερη για τις διαδικασίες και τις εξελίξεις γύρω από τον Αρμένιο διανοούμενο, Κωνσταντινουπολίτη, υπήκοο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σεβάν Νισανιάν και λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την διευθέτηση του ζητήματος» τονίζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.