Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Αρμένιος Σεβάν Νισανιάν
Κρατείται στη Σάμο - Τι αναφέρει η Ελληνίδα σύζυγός του
Ο Αρμένιος διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απειλείται με απέλαση στην Τουρκία. Κρατείται στη Σάμο και περιμένει τη δίκη.
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Σεβάν Νισανιάν, ο Αρμένιος διανοούμενος που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Σεβάν Νισανιάν έχει ζητήσει άσυλο μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.
Σε μήνυμά της στο Twitter η Ελληνίδα σύζυγός του, Ήρα Τζούρου, αναφέρει για τον 66χρονο ότι τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Πέμπτη και σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για να ληφθεί η απόφαση αν τελικά θα απελαθεί στην Τουρκία.
Ο διαπρεπής διανοούμενος από την Αρμενία και δημόσιος σχολιαστής για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία έχει καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση. Έχει επανειλημμένα μιλήσει δημόσια για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ασκήσει κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην προσπάθειά του να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης και να «φιμώσει» τον Τύπο.
— Ira Tzourou (@IraTzourou) January 1, 2022
Η άδεια παραμονής του Σεβάν Νισανιάν δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα να μπει από την Αστυνομία σε «λίστα ανεπιθύμητων», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης.
«Η απέλαση θα σημαίνει ότι θα στείλουμε έναν γενναίο φίλο της Ελλάδας, αρμένιο πολίτη, στα μπουντρούμια του Ερντογάν για δεκαεπτά χρόνια. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αποζητούν την άμεση προσφυγή σε αυτήν» προσθέτει.
Τι αναφέρει η πρεσβεία της Αρμενίας για τον Σεβάν Νισανιάν
Σε ανάρτησή της στο Facebook η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα αναφέρεται στον Σεβάν Νισανιάν και το ενδεχόμενο να απελαθεί στην Τουρκία.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ενήμερη για τις διαδικασίες και τις εξελίξεις γύρω από τον Αρμένιο διανοούμενο, Κωνσταντινουπολίτη, υπήκοο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σεβάν Νισανιάν και λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την διευθέτηση του ζητήματος» τονίζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.