Ελλαδα

Υπόθεση Νισανιάν: Ελεύθερος ο Αρμένιος-Τούρκος

Σύμφωνα με ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θα απελάσει η Ελλάδα τον Νισανιάν στην Τουρκία;
Σεβάν Νισανιάν © DW/DPA/EPA

Αφέθηκε ελεύθερος ο Σεβάν Νισανιάν, ο αρμένιος-τούρκος αντικαθεστωτικός διανοούμενος που είχε συλληφθεί και ετοιμαζόταν για υποχρεωτική απέλαση.

Την απελευθέρωση του 65χρονου Αρμένιου και Τούρκου πολίτη, διανοούμενου Σεβάν Νισανιάν, ο οποίος κρατούνταν στη Σάμο από τις 30 Δεκεμβρίου, διέταξε σήμερα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου, όπως έκανε γνωστό ο Απόστολος Δοξιάδης μέσω facebook. 

H ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη: 

«Πριν από λίγο, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, απελευθερώθηκε ο Σεβάν Νισανιάν, ο αρμένιος-τούρκος αντικαθεστωτικός διανοούμενος που είχε συλληφθεί και ετοιμαζόταν για υποχρεωτική απέλαση. Η απόφαση της αστυνομίας απορρίφθηκε, η αποστολή στην Τουρκία αποφεύχθηκε, και ο ίδιος έχει τώρα το δικαίωμα ή να πάει σε χώρα της αρεσκείας του, ή να ασκήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει για να απορριφθεί και η αυθαίρετη απόφασ η της αστυνομίας, να τον χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» -- λόγους που το δικαστήριο απέρριψε.
Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε ακόμα μια φορά στο ύψος της, και η κινητοποίηση της κοινωνίας πολιτών είχε αποτέλεσμα». 

 

 

Ο Νισανιάν, που έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε 17 χρόνια φυλάκιση για τα κείμενά του για την Αρμενική Γενοκτονία και για τα άρθρα του κατά αυταρχικού νόμου του Ερντογάν, κατάφερε και ήρθε στην Ελλάδα το 2017 κάνοντας αμέσως αίτηση ασύλου. Αργότερα, ενώ η αίτηση προχωρούσε ομαλά, συνάντησε και παντρεύτηκε τη 2019 την Ελληνίδα σύζυγό του, οπότε παραιτήθηκε από το αίτημα ασύλου, δικαιούμενος πλέον άδεια παραμονής ως σύζυγος Ελληνίδας πολίτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ